Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Vrchol všeho. Takhle už to nejde, zlobil se Růžička po prohře se Zlínem

Nebyl to pěkný večer pro litvínovské fanoušky. Hokejisté pod vedení Vladimíra Růžičky ztratili zápas se Zlínem a zkušený kouč po porážce zuřil. Litvínovští nejenže vyhráli od jeho nástupu maximálně dvakrát po sobě, ale výpadky mají až příliš často i během jednotlivých utkání. Duel se Zlínem toho byl jasným důkazem.

Vladimír Růžička
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Zpočátku se sice zdálo, že poslední Berani nebudou klást větší odpor a výhra Vervy bude jen otázkou výše skóre, ale opak byl nakonec pravdou. "První třetina byla docela slušná, pak ve druhé jsme měli za stavu 2:0 šance, ale nedali jsme góly, soupeř nás dostal trošku pod tlak a snížil. Třetí třetina byla podobná. Za stavu 3:1, kdy je deset minut do konce, ale zkrátka nemůžeme zápas pustit," řekl Růžička.

"Přesně se ale ukazuje jedna věc - je to už asi dvanáctý třináctý zápas, co tady jsem, kdy vedeme, ale nedohrajeme to do konce a prohrajeme. Tohle už je vrchol všeho, když nejsme schopní tohle uhrát. Zlínští hráči tam alespoň pochytali nějaké puky, ale my nevyblokujeme jedinou střelu od modré čáry, nejsme ochotní tomu dát víc, proto zápasy nedotáhneme do vítězného konce," domnívá se Růžička.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Zlín

V souboji s Berany se v plné nahotě ukázaly dva zásadní problémy. Litvínovští dokážou zahodit celou řadu vyložených příležitostí, zatímco sami jsou schopní inkasovat prakticky z ničeho. "Je to poměrně jednoduchý - hodně prohráváme osobní souboje. První inkasovaný gól toho byl důkazem. A těch situací je tam za jeden zápas několik. Prohráváme situace jeden na jednoho, vůbec ty souboje neuhráváme," štvalo Růžičku.

"Nevím, jestli jsme něco podvědomě podcenili, ale my přece nemáme co podceňovat, když se tam motáme taky někde dole. Ani za stavu 3:1 nemůžeme vůbec nic podceňovat. Další věc je, že máme plno tutových šancí, ale nedáváme z toho góly, to nebyl první zápas, kdy s tím máme problém," dodal Růžička.

Ke zlepšení vede podle jeho pohledu jediná cesta. "Musíme s tím pracovat a musíme na tom hodně dělat," zdůraznil Růžička. "Takhle to nejde. Nevím, zda si to hráči neuvědomují, nebo nevím, co za tím je, ale tohle není normální. Že vedeme v Třinci a prohrajeme, dobrý, to se může stát, ale nemůže se stát dvanáctkrát, že vedeme a zápas nedohrajeme do vítězného konce, to je špatně," konstatoval bývalý skvělý útočník a kapitán týmu olympijských vítězů z Nagana.

Litvínovu patří aktuálně třináctá příčka. Přes rozšířenou účast ve vyřazovacích bojích, které se budou týkat 12 týmů místo obvyklých deseti, by za současné situace zůstali Severočeši mimo hru. Naopak se musí mít na pozoru, aby jim nezačalo šlapat na paty Kladno, které se prezentuje v poslední době zlepšenými výkony, a netýkaly se jich barážové starosti. Z dvanáctibodového manka mohou Rytíři navíc ukrojit hned v neděli, kdy se představí na litvínovském ledě.

"Určitě je to s tímhle přístupem, co předvádíme, špatně. Naprosto souhlasím, že tohle musíme hodně probrat. A nějaké změny před koncem přestupního termínu? Uvidíme, co bude," uzavřel Růžička.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články