Voráček reprezentaci na mistrovství světa neposílí, chce se věnovat rodině

Reprezentace se bude muset na mistrovství světa v Lotyšsku obejít bez Jakuba Voráčka. Jednatřicetiletý útočník Philadelphie se zástupcům národního týmu omluvil z rodinných důvodů, nedávno se mu narodila dcera a stal se potřetí otcem. Neúčast kapitána z posledních šampionátů potvrdil generální manažer reprezentace Petr Nedvěd.

zdroj: REUTERS autor: Vasily Fedosenko

Flyers skončí po základní části sezony NHL, která byla v souvislosti s pandemií koronaviru a jejími následky zkrácena z 82 na 56 zápasů, prakticky s jistotou mimo postupové pozice do play-off. Ve Východní divizi jim zbývá odehrát sedm utkání, přičemž na Boston, který drží poslední postupovou pozici, ztrácí 11 bodů. Bruins mají navíc zápas k dobru.

Voráčkovi tak sice zanedlouho skončí klubové povinnosti, reprezentace se ale přesto musí tentokrát bez svého lídra obejít.

"Omluvil se nám s ohledem na rodinu. Můžu potvrdit, že už je to definitivní. Nijak jsme ho nezkoušeli ani přemlouvat, chápeme ho a jeho rozhodnutí plně respektujeme. Vory má za sebou už nějakou historii v národním týmu a za normálních okolností by určitě jel, kdyby mohl, jak tomu bylo vždy v minulosti," řekl Nedvěd.

Dlouhodobé opoře Philadelphie se měla dcera narodit začátkem roku, jenže kvůli pandemické krizi je od rodiny odloučený.

"V Americe jsem sám, není to jednoduché. Kdyby byla jiná situace, reprezentoval bych moc rád. Jako vždycky. Mrzí mě to, ale teď se chci opravdu věnovat svým nejbližším, rodina je pro mě nejdůležitější," vysvětlil Voráček pro server iSport.cz.

Už na posledním odehraném mistrovství světa v Bratislavě před dvěma lety Voráček, jenž v této sezoně NHL zaznamenal dosud ve 46 zápasech 38 bodů za devět gólů a 29 asistencí, dokázal, jak mu na reprezentačním týmu záleží.

České barvy hájil na turnaji i přesto, že jeho přítelkyně Markéta měla v té době rodit. Voráček odjel k porodu a po narození syna Matěje se k týmu zase vrátil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články