Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Voráček putuje z Columbusu do Philadelphie

New York - Český hokejový útočník Jakub Voráček mění v zámořské NHL dres. Vedení Columbusu vyměnilo mistra světa z loňského roku a člena bronzového týmu na letošním světovém šampionátu do Philadelphie za Jeffa Cartera a práva volby v prvním a třetím kole draftu. O výměně Voráčka za Cartera se v zámořském tisku spekulovalo již před několika týdny. Došlo k němu ale až nyní krátce před blížícím se draftem v Minnesotě.

Philadelphia uvolnila Cartera, svého elitního střelce a autora nejvíce branek v předešlých dvou sezonách, ze svých služeb hlavně proto, aby získala prostředky k angažování ruského brankáře Ilji Bryzgalova, jehož hráčská práva nedávno získala.

Šestadvacetiletý Carter před rokem uzavřel s Flyers smlouvu na jedenáct let na 58 milionů dolarů a v příští sezoně bude pobírat plat šest milionů dolarů. Voráčkovi naopak smlouva po uplynulém ročníku NHL skončila a je takzvaným chráněným hráčem.

Voráček, odchovanec kladenského hokeje, doposud působil jen v Columbusu. Sedmička draftu z roku 2007 má na kontě 241 zápasů v NHL, v kterých vstřelil 39 branek a připsal si 95 asistencí. Čtyřikrát si zahrál v play off a podílel se přihrávkou na gólu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články