Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Vokoun s Neuvirthem jsou zranění, Washington půjde do play-off s trojkou

Washington – Washington před sezonou zkompletoval jako první tým NHL v historii kompletně českou brankářskou dvojici. Jak Tomáš Vokoun, tak Michal Neuvirth v sezoně nepředváděli nijak famózní výkony. Nicméně momentálně jsou oba dva čeští brankáři zranění a Washington se bojí, že bude muset do play-off proti Bostonu nastoupit v brance s nezkušeným Bradenem Holtbym.

Zraněný Michal Neuvirth střídá
zdroj: AP autor: Evan Vucci

Tomáš Vokoun, který přišel do hlavního města před sezonou, zaujmul místo brankářské jedničky. Pravidelně se ale střídá se čtyřiadvacetiletým Neurvithem, který by měl být budoucností Capitals. Do bojů o Stanley cup však s vysokou pravděpodobností v brance nenastoupí ani jeden z českých gólmanů.

Vokoun kvůli problémům s třísly od konce března prakticky netrénuje a nevypadá to, že by se v nejbližší době byl schopen dát do pořádku. Neurvith odkulhal z ledu ve čtvrtečním duelu s Floridou po srážce s Marco Sturmem. "Není to zlé. Už zkoušel trochu trénovat a pokud všechno půjde dobře, mohl by být za pár dní zpátky," vyjádřil se k Neurvithovu zdravotní stavu generální manažer Washingtonu George McPhee.

Vše ale nasvědčuje tomu, že k prvnímu utkání play-off proti Bostonu Bruins bude muset nastoupit dvaadvacetiletý Holtby, který má na svém kontě jen dvacet jedna startů NHL, z toho sedm v této sezoně. Nebylo by to poprvé, kdy Washington šel do Stanley cupu s nezkušeným gólmanem. V roce 2008 se překvapivě dostal do hry Varlamov, loni naskočil právě Neuvirth.

"Už jsme to zažili předtím a stejně nemáme na výběr. Pokud ostatní nebudou k dispozici, bude hrát (Holtby)," prohlásil manažer McPhee. Holtbymu bude patrně krýt záda z pozice dvojky Dany Sabourin, kterého Washington povolal z farmy v Hersey. Sabourin nechytal v NHL od roku 2009 a v play-off se naposledy představil v roce 2007, když v dresu Vancouveru na tři minuty zastoupil Roberta Luonga, který si musel odskočit na záchod. 

Zdroj
thespec.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články