Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Vlach po prvním hattricku v extralize: Je to pro mě nejlepší sezona, ale hlavně že se daří týmu

Prvním hattrickem v extralize přispěl liberecký útočník Jaroslav Vlach k vysoké výhře 7:0 nad nováčkem z Českých Budějovic. Osmadvacetiletý specialista na oslabení se zapsal poprvé mezi střelce ve 22. minutě, když proměnil trestné střílení. Za další dvě minuty se po přihrávce kapitána Petra Jelínka radoval znovu a hattrick zkompletoval osm minut před koncem utkání výstavní ranou pod horní tyč. Více než osobní statistiky však Vlacha těšil perfektní výkon týmu.

Jaroslav Vlach
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Samozřejmě, jako útočník chci dát gól každé střídání, ale pro mě je nejdůležitější týmový výkon. Kdo mě zná, tak ví, že jsem týmový hráč a snažím se odvádět maximum pro tým, ať se jedná o cokoliv. Jsem ale moc rád, že se mi zápas střelecky vydařil a pomohl jsem týmu ke třem bodům," řekl Vlach.

I když zastává roli pokladníka týmu, tradičnímu příspěvku do týmové kasy za první hattrick v extralize se nevyhne.

"Něco mě to bude určitě stát, ale jsem pokladník, takže si to nějak zařídím. Navíc Petr Kváča vychytal nulu, takže jemu to pořádně osolím a něco si z toho vezmu na svůj příspěvek," smál se Vlach.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - České Budějovice

Bílí Tygři si v první třetině vypracovali dvougólový náskok, když se dvakrát trefil kapitán Petr Jelínek. Zápas se však definitivně zlomil až v úvodu druhé třetiny, kdy měl Motor dvojnásobnou přesilovku, kterou ale nevyužil. Naopak pak z trestného střílení inkasoval třetí gól.

"Nevím, jestli se tam ten zápas přímo zlomil, ale byl to jeden z nejdůležitějších momentů utkání. Dvojnásobné oslabení jsme výborně ubránili a pak jsme ve čtyřech sami ujeli a z následného trestného střílení dali třetí gól," uvedl Vlach.

K exekuci trestného střílení se rozjel právě Vlach, který v utkání 30. kola s Hradcem Králové dvěma proměněnými nájezdy vystřelil Liberci výhru. Důvěru od trenéra Patrika Augusty tak dostal i tentokrát.

"Určitě svou roli sehrál fakt, že se mi v Hradci povedlo oba nájezdy proměnit. Jsem rád, že mi trenér dal důvěru a já jsem ji gólem splatil. Snažím se nic nevymýšlet a dělat věci, které si zkouším na tréninku. Zatím mi to tam třikrát padlo a snad mi to vydrží co nejdéle, pokud budu dostávat i nadále při nájezdech šanci," uvedl extraligový mistr s Libercem z roku 2016.

Odchovanec Kolína, jenž je považován spíše za defenzivního útočníka, co se nebojí shodit rukavice, prožívá bodově nejlepší sezonu. Dosavadním Vlachovým maximem bylo 15 bodů z minulého ročníku, v polovině této sezony už má na kontě deset gólů a devět asistencí.

"Neřekl bych, že se moje role úplně mění, snažím se hrát pořád stejně. Ale určitě mě těší, že třeba dostávám šanci na druhé přesilovce a nějakými body pomáhám týmu k výhrám. Snažím se hrát jednoduše, nic příliš nevymýšlet a zatím to nese ovoce," pochvaluje si bývalý mládežnický reprezentant.

"Bodově je to zatím pro mě nejlepší sezona, ale na to úplně nekoukám. Jsem především rád, že se nám jako týmu daří a vyhráváme. Chceme v tom pokračovat i nadále a dál stoupat tabulkou vzhůru," dodal Vlach.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články