Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Vítkovičtí hokejisté si se Slavií poradili i podruhé

Ostrava - I druhý zápas semifinálové série play-off vyhráli vítkovičtí hokejisté, kteří po napínavém průběhu porazili Slavii 3:1. Pražané opět otevřeli střelecký účet duelu, soupeř ale stejně jako ve čtvrtek výsledek otočil. Druhý bod série pro Ostravany trefil ve 47. minutě francouzský útočník Yorick Treille, v power play výhru zpečetil Juraj Štefanka. Po dvou dnech volna série pokračuje dvěma zápasy v Praze. Třetí duel je na pořadu v pondělí od 18:10. Další informace nabízí portál hokejživě.cz

Domácí nastoupili bez Svačiny a Pláška, Slavia zase po čtvrtečním debaklu vyměnila brankáře a od začátku nastoupil druhý gólman Dominik Durch. Druhý zápas byl o poznání opatrnější. Vítkovice se tlačily dopředu, ale na žádné velké manévry v útočném pásmu neměly místo. První šance patřila hostům: Červenka ve 12. minutě skvěle převzal puk na červené čáře a příklepem na rameno z brejku doslova sestřelil Štěpánka. To vítkovický Kvapil zvolil místo síly ve 13. minutě důvtip, chytře se uvolnil přes Žižku, bekhendem už ale v těžké pozici nestihl zacílit síť. 

Slavii stav zjevně nevyhovoval a ve druhé části vyšroubovala tempo. Forčekinkem, dohráváním soubojů i lepším pohybem zahnala soupeře do defenzivy. Plod své aktivity sklidila záhy: Havel se lehce přes Trnku uvolnil na střed a švihem zavěsil. Opakovala se však historie čtvrtečního střetnutí s tím, že gólová reakce protistrany snad ani nemohla přijít rychleji. Hosté po buly špatně rozebrali hráče, Hruška si narazil se Strapáčem a už po 13 sekundách zblízka proti Furchovi nezaváhal.   

Je nám líto, video expirovalo.
Vítkovice - Slavia

Vítkovice Steel - Slavia Praha 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 23. R. Hruška (Strapáč), 48. Treille, 60. Štefanka (Burger) - 23. Havel (M. Čermák).

Rozhodčí: Hribik, Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 8 124.

Blesková odpověď ale tentokrát Pražany nesrazila. Druhá třetina byla jasně v jejich moci, jenže Sklenář po úniku v oslabení ztroskotal na Štěpánkovi a Roth v přesilovce z ideální pozice mezi kruhy netrefil klec. Vítkovicím navíc ke druhému gólu stačila drobná nepřesnost ve středním pásmu, když Treille ve 48. minutě vypíchl puk, protáhl se po pravém křídle a švihem se trefil nad Furchovo rameno.   

V závěru měli navrch hokejisté Slavie, kteří trávili hodně času v útočném pásmu, ale bez pořádné příležitosti. V poslední minutě kouč Růžička odvolal brankáře a Slavia hrála v šesti, obrovskou příležitost na vyrovnání ale nevyužil po Červenkově přihrávce Kůrka, takže Štefanka mohl čtyři sekundy před koncem do prázdné branky zpečetit vítězství domácích.

Kometa se s domácími fanoušky rozloučila výhrou

V duchu oslav a uvolněného hokeje porazila Kometa Brno Karlovy Vary 4:2, šlo o poslední domácí zápas brněnských hokejistů v této sezóně. V oboustranně útočném pojetí pomohl produktivnější Kometě k vítězství jistý výkon brankáře Sasu Hoviho, jenž zlikvidoval několik vyložených šancí soupeře.

Ve druhém utkání skupiny o záchranu prohráli hokejisté Mladé Boleslavi s Kladnem 5:6. Dnešní výsledek však již nemohl nic změnit na jejich poslední příčce a jistotě účasti v baráži proti vítězi finále první ligy mezi Ústím nad Labem a Chomutovem. Po dvou brankách zaznamenali mladoboleslavský David Vrbata a kladenský Ladislav Gengel.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články