Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

Vítkovice umlčely Spartu, z Prahy si odváží vítězství

Vítkovičtí hokejisté zaskočili v dohrávce 15. kola extraligy pražskou Spartu. Na edě lídra tabulky zvítězili 4:1 a posunuli se na pátou příčku v tabulce. Dvěma góly se na výhře hostů podílel útočník Ondřej Roman.

Radost vítkovických hráčů
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Úvod utkání patřil domácím, do vedení se však dostali hosté. Vrána totiž dvě své šance v první minutě nevyužil, Bartošák si poté poradil i s dalšími ožehavými situacemi. A Vítkovice následně udeřily. Baranka zastavil na útočné modré čáře puk, podařilo se mu následně přihrát před brankou volnému Romanovi, který překonal Machovského.

Pražané mohli vyrovnat v oslabení, Kumstát ale brejk nezakončil ideálně. Při další přesilové hře hostů měl druhý gól na hokejce Tybor, Machovský si ale s jeho zakončením poradil.

Následně Sparta na přelomu první a druhé třetiny nevyužila první přesilovku a aktivitu převzali Ostravané. Paradoxně však sami inkasovali, když Bartošáka se štěstím překonal Pech, jehož nahození zpoza branky srazil za čáru nechtěně Roman. V polovině utkání se do brejku dostal hostující Zdráhal, ani on ale samostatný nájezd neproměnil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta - Vítkovice a reakce

Ve 34. minutě si vybral slabší chvilku Machovský, jehož překvapilo Romanovo nahození od mantinelu v rohu kluziště, a Vítkovice opět vedly. Vyrovnat mohl ve 39. minutě Kumstát, Bartošák však jeho gólovou šanci opět zlikvidoval.

Sparťané nedokázali se soupeřem srovnat krok ani v další početní výhodě a i kvůli tomu ve 49. minutě prohrávali již 1:3. Za záda Machovského prošla tečovaná střela Černého od modré čáry. Pražané v předešlých dvou zápasech dokázali smazat ve třetí části dvoubrankové manko, tentokrát ale úspěšní nebyli. Navíc sami ještě jednou inkasovali, když v další početní výhodě riskovali bez brankáře. Sparta tak doma prohrála podruhé za sebou.

HC Sparta Praha - HC Vítkovice Ridera 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 25. Pech (Jarůšek) - 2. O. Roman (Baranka), 34. O. Roman, 49. Tybor (T. Černý, Šidlík), 56. Szturc. Rozhodčí: Jeřábek, Pešina - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 5:6, navíc Košťálek - D. Květoň 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 7132.

Sparta: Machovský - Delisle, Gregorc, Blain, Kalina, T. Dvořák, Košťálek, T. Pavelka - Kudrna, P. Vrána, Buchtele - Forman, Pech, Kumstát - Jarůšek, Sill, Říčka - Pšenička, Smejkal, Beran. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

Vítkovice: Bartošák - Výtisk, D. Krenželok, Hrbas, Baranka, Šidlík, T. Černý - Schleiss, Lev, Dej - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Szturc, Š. Stránský, P. Zdráhal - Baláž, Pytlík, Toman. Trenéři: Petr a Trnka. 

Uwe Krupp (Sparta): "Vítkovice dnes hrály dobře. Daly góly ve správný čas. Hrály velmi dobře v obraně a jejich brankář měl svůj den. My jsme začali velmi dobře, první střídání byla výborná, ale inkasovali jsme jako první. Poté jsme se vrátili do zápasu, vyrovnali jsme a věděli jsme, že další gól bude hodně důležitý. A daly ho Vítkovice. Měli jsme pak ještě několik šancí, ale nevyužili jsme je."

Jakub Petr (Vítkovice): "Zápas se mi samozřejmě hodnotí dobře. Hokej mě dnes ohromně bavil. Byl bruslivý, byla tam energie, agresivita. Před pár dny se objevilo, že mladým hráčům chybí pracovitost, ale jsem rád, že dnes naše mužstvo v sestavě s hodně mladými hráči dokázalo hrát s takovým týmem, jako je Sparta. Samozřejmě, že kdyby Sparta v prvních třech střídáních, kdy se dostala do šancí, dala gól, tak by se uklidnila a mohlo to mít jiný průběh. Na druhou stranu jsme si my ve druhé třetině vytvořili hodně tutovek, které jsme měli proměnit. Ve třetí třetině jsem s ohledem na to, co nás v minulých dnech potkalo, měl obavy, jestli fyzicky vydržíme. Jsem ale rád, že to dopadlo dobře."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články