Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Vítkovice ukončily střelecké trápení, Olomouci ale podlehly v nájezdech

Pátou porážku za sebou si připsaly Vítkovice, když v předehrávce 15. kola extraligy podlehly Olomouci 3:4 v samostatných nájezdech. Ostravané sice zásahem Tybora v první třetině ukončili dlouhou sérii bez vstřeleného gólu, po třech rychlých úderech Kohoutů zkraje druhé třetiny ale museli dotahovat. Zásluhou druhé trefy Tybora a branky Hrbase se jim to sice podařilo, v nájezdech ovšem byli úspěšnější hosté.

Radující se hokejisté Olomouce
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Domácí se po šňůře nezdarů do soupeře pustili zostra a jen v úvodní pětiminutovce zahodili dvě tutové šance. Konrád zhatil sólový nájezd Stránského a Zdráhal po brejku dva na jednoho zazvonil na tyčku.

Dlouhá střelecká mizérie Vítkovic se zastavila na 164 minutách. Po dvou zápasech bez vstřeleného gólu se v 10. minutě v přesilové hře prosadil pohotovou i chytrou tečí Tybor.

"Vázla nám organizace středního pásma. Bylo tam hodně přečíslení, prohrávali jsme osobní souboje. Mohli jsme být rádi, že jsme první třetinu prohráli jenom o gól," řekl olomoucký obránce Martin Vyrůbalík.

Vítkovice měly v první třetině značně navrch a jen vinou liknavosti v koncovce nevedly výraznějším rozdílem. Tím drsnější bylo po střelecké převaze 17:2 jejich probuzení do druhé části.

Hanáky postavilo na nohy vyloučení Kloka a Květoně v rychlém sledu na konci prvního dějství a v přesilovce pět na tři už na začátku druhé dvacetiminutovky Knotek vleže prostřelil Bartošáka pod betonem.

Přesně za minutu v přesilovce pět na čtyři Sundher obratně ze vzduchu sklepl nahození Jakuba Galvase a katastrofální nástup Vítkovic do druhé části zdůraznil ještě kiksem v obranném pásmu Výtisk.

Dvojice Ostřížek - Mráz následně vykoupala Bartošáka a Mráz vůbec prvním extraligovým gólem ve 23. minutě zvýšil na 3:1. Hosté nastříleli všechny tři góly za 88 sekund a vyhnali z brány vítkovického gólmana.

"Začátek druhé třetiny nám absolutně nevyšel. Zaspali jsme ho, byla tam i smůla, že se mi před prvním gólem zlomila hokejka a nedokázal jsem vyhodit puk. Ale dokázali jsme se z toho otřepat," řekl vítkovický útočník Rostislav Olesz.

Domácí ale vzkřísil znovu Tybor, a to další šikovnou tečí v početní výhodě pět na čtyři. Vítkovice pak měly možnost dorovnat manko v dlouhé přesilovce pět na tři, ale Hanáci odolali.

"Až na výpadek ve druhé třetině jsme podle mě byli lepším týmem. Podařilo se nám vyrovnat, měli jsme tam přesilovky, bohužel jsme vítězný gól už nedali. Chtěli jsme tři body, jeden je pro nás málo," řekl Radoslav Tybor.

Ostravané šli ale cílevědomě za vyrovnáním a v 53. minutě jejich úsilí naplnil Hrbas, který od modré čáry překonal Konráda. Domácí se v prodloužení sápali po druhém bodu, Kohouty svírali v útočném pásmu, ale z mohutné převahy nevytěžili nic.

Naopak v osmé sérii nájezdů je srazil Knotek, který už v páté sérii zažehnal olomouckou prohru vyrovnávací trefou. "Po té první třetině je to výborný výsledek a cenné dva body," řekl olomoucký gólman Branislav Konrád.

HC Vítkovice - HC Olomouc 3:4 po nájezdech (1:0, 1:3, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Tybor (Sloboda, Baranka), 26. Tybor (Sloboda, O. Roman), 53. Hrbas (Trška, Dej) - 21. J. Knotek (Laš), 22. Sundher (J. Galvas, Skladaný), 23. B. Mráz (Ostřížek), rozhodující sam. nájezd J. Knotek. Rozhodčí: Hejduk, Kika - Ganger, Tošenovjan. Vyloučení: 3:7, navíc Ostřížek (Olomouc) 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 4318.

Vítkovice: Bartošák (23. Dolejš) - Hrbas, Baranka, Sloboda, Klok, Trška, Výtisk, Puzič - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Dej, Lev, Olesz - P. Zdráhal, Š. Stránský, Szturc - Hudeček, Kolouch, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek, J. Galvas, L. Galvas - Sundher, J. Knotek, Laš - Eberle, Roman Vlach, Burian - Skladaný, Strapáč, Holec - Buc, B. Mráz, Ostřížek. Trenéři: Venera, Moták a Tomajko.

Pavel Trnka (Vítkovice): "S výkonem hráčů jsme spokojeni, bohužel nejsme spokojeni s výsledkem, který je pro nás krutý. Můžeme se bavit o tom, že jsme byli lepší, ale máme jen bod. Takový je sport. Je škoda, že jsme neproměnili více šancí, protože jsme si jich vypracovali dostatek."

Jan Tomajko (Olomouc): "První třetina byla hrůzostrašná, naštěstí jsme dostali jen jeden gól. Vítkovice byly jasně lepší. Nebylo tam nic dobře, podržel nás gólman Konrád. Na začátku druhé třetiny jsme dali tři rychlé góly a otočilo se to. Nakonec jsme vybojovali dva body, které pro nás mají cenu zlata."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články