Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vítkovice se po třech porážkách loučí se Spengler Cupem

Davos (Švýcarsko) - Hokejisté Vítkovic prohráli ve čtvrtfinále Spenglerova poháru s CSKA Moskva 2:3 v prodloužení a s bilancí tří porážek pro ně nejstarší turnaj světa v Davosu skončil. Ostravané měli zápas výborně rozehraný, ale k postupu jim bylo málo i vedení 2:0 a soupeř obrat dokonal v 61. minutě v přesilovce gólem Rylova. Severomoravský celek tak ve Švýcarsku neobhájil třetí místa z předešlých dvou ročníků.

Zápas Spengler Cupu Vítkovice - Kanada
zdroj: ČTK/AP autor: PETER SCHNEIDER

S větší vervou vstoupili do zápasu po dnu volna Vítkovičtí, ale ze své aktivity vytěžili góly až ve druhé části. Šindeláře nejdřív po střele Prochorkina musela zastoupit tyč a z protiútoku prostřelil slovenský bek Stehlík bombou krajana Staňu v brance CSKA. Přesně po 30 sekundách navíc potrestal chybu Moskvanů druhou trefou Svačina, jenže ani dvougólové vedení nestačilo.

Až pak zvýšil obrátky i ruský celek. Přestože se v jeho dresu tentokrát neobjevily největší hvězdy Radulov a Sergej Fjodorov, Zajnullin v půlce zápasu jeslemi překonal Šindeláře. Vítkovický náskok vymazal osm vteřin před koncem druhého dějství v přesilové hře Žarkov, který zblízka tečoval Prochorkinovu dělovku.

Vítkovice i ve třetí části sahaly po postupu. Vítězný gól visel ve vzduchu obzvláště při střelách Randeggera a Burgera, ale soupeři v obou případech pomohla tyč. Osudovým se Ostravanům stalo v závěru řádné hrací doby Húževkovo vyloučení. CSKA přesilovku čtyři na tři využil po 46 vteřinách prodloužení, když Mišarinovu zblokovanou ránu napálil z voleje z pravého křídla do odkryté klece Rylov.

"Velké zklamání. Tato prohra nás mrzí, měli jsme parádně rozehraný zápas. Bohužel ve druhé třetině jsme udělali nějaké chyby, které CSKA potrestalo. Myslím, že jsme s nimi hráli vyrovnanou partii, že jsme mohli ten zápas vyhrát. Bohužel opět nám chyběl kousek, opakovalo se to, co s Kanadou," řekl asistent trenéra Roman Šimíček.

Vítkovice v Davosu prodloužily nepřesvědčivé výsledky z extraligy, kde hlavně v domácím prostředí kráčely od porážky k porážce. Tým na Spenglerově poháru odehrál ve čtyřech dnech tři zápasy, na regeneraci sil před dalším utkáním s Hradcem má pět dnů. "Na tři porážky ze Spengler Cupu musíme zapomenout a pracovat hlavně na extralize. Soustředit se na ligu a udělat maximum pro to, abychom vyhráli zápas doma a aby se nám začalo dařit," dodal Šimíček.

CSKA Moskva - Vítkovice 3:2 v prodl. (0:0, 2:2, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 30. Zajnullin (Mišarin, Ljubimov), 40. Žarkov (Prochorkin, Rylov), 61. Rylov (Mišarin) - 25. Stehlík (Burger), 26. Svačina (Huna, Roman). Rozhodčí: Massy (Švýc.), Patafie (USA) - Kaderli, Kohler (oba Švýc.). Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. Diváci: 6 303 (vyprodáno).

Sestava Vítkovic: Šindelář - Randegger, Stehlík, Sloboda, Kovář, M. Hruška, Bail, Dudáš, Pastor - J. Káňa, Burger, Strapáč - Huna, Roman, Svačina - Vandas, Húževka, Szturc - Kucsera, Kolouch, Valčák. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články