Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
GP West Bohemia

Vítkovice posílil útočník Yan Stastny, nevyšel mu kemp před NHL

Ostrava – Vítkovické ofenzivě má pomoci hráč se zkušenostmi z NHL, KHL, německé i švédské ligy. Americký útočník Yan Stastny podepsal s klubem smlouvu a bude se od něj očekávat vylepšení produktivity. Vítkovice totiž zatím v devíti utkáních daly jen patnáct branek. Stastny si zahraje extraligu poté, co mu nevyšel návrat do NHL na kempu St. Louis.

Yan Stastny
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Jednal jsem i s jinými kluby, ale ve Vítkovicích jsem hned od první chvíle cítil a věděl, že mě tady hodně chtějí. Proto jsem souhlasil," uvedla nová posila. Premiéru ve vítkovickém dresu Stastny absolvuje v nedělním utkání s Pardubicemi.

"Yan Stastny je zkušený hráč, od kterého si slibujeme zlepšení produktivity," uvedl trenér a generální manažer Vítkovic Jakub Petr. "Zápas v Liberci byl dalším potvrzením toho, že na defenzivní straně nám to jde, protože jsme letos venku nedostali více než dva góly. Ale teď je potřeba přidat v ofenzivě a zkušený hráč, jakým Yan je, nám v tomto může pomoci. Věříme v to," dodal Petr, jehož svěřenci s obhájcem titulu prohráli 1:3 a v tabulce jsou desátí. V devíti zápasech dali jen 15 gólů.

Čtyřiatřicetiletý Stastny se narodil v Québecu, má však americké občanství a reprezentoval USA na třech světových šampionátech. V NHL debutoval v roce 2006 v dresu Edmontonu, za Oilers, Boston a St. Louis v soutěži odehrál 91 zápasů s bilancí šest gólů a deset asistencí.

V elitní zámořské soutěži se neprosadil tak jako jeho mladší bratr Paul, který od roku 2014 nastupuje právě za St. Louis. Třicetiletý Paul Stastny, který byl dříve dlouho oporou Colorada, má na kontě 676 utkání v NHL.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články