Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Vítkovice jasně porazily Vary, Pardubice udolaly Litvínov v nájezdech

Praha - Hokejisté Vítkovic porazili v úvodním utkání extraligové skupiny o umístění na 11. až 14. místě Karlovy Vary 3:0 a posunuli se o výrazný krok k definitivní záchraně. Na jedenáctém místě mají před třináctým Litvínovem, který prohrál v nájezdech v Pardubicích, náskok už 13 bodů. Domácí měli celé utkání jasně pod kontrolou, dvěma zásahy jim k vítězství pomohl Marek Hovorka. První nulu v extralize vůbec vychytal Patrik Bartošák a stačilo mu na to pouhých devět zákroků. Ostravané porazili Západočechy i popáté v sezoně.

Nezáživný zápas přinesl první zajímavý moment až na konci úvodní dvacetiminutovky, kdy Zdráhal z přečíslení trefil tyč. Vítkovice rozhýbaly svoji hru až ve druhém dějství a soupeř jejich aktivitu živil i častým vylučováním. Jak rostla domácí převaha, přibývalo i šancí. Němec trefil Habala, Štencel z přesilovky boční tyčku a zaradoval se až Hovorka, který v početní výhodě pět na čtyři po Oleszově křížném pasu ve 29. minutě bez přípravy prostřelil gólmana.

Ačkoliv domácí druhou část ovládli na střely 14:2, hubený náskok navýšil až ve 45. minutě Kovář, který se z otočky po ledě prosadil podruhé a Vítkovice mohly dohrávat bez nervů. Energie neměla vedení a nadvládu domácích čím ohrozit. Zaostávala po všech stránkách a jen díky špatné mušce Balána nebo Zdráhala unikla dalším gólům. Vítkovickou převahu nakonec podtrhl třetí trefou Hovorka, který z podobné parkety na kruhu jako u první branky skóroval opět bombou z voleje. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Karlovy Vary

HC Vítkovice Steel - HC Energie Karlovy Vary 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 29. Hovorka (Olesz, Čerešňák), 45. Kovář (Strapáč, Balán), 56. Hovorka (Balán, Sloboda). Rozhodčí: Fraňo, Úlehla - Bláha, Špůr. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. Diváci: 3393.

Vítkovice: Bartošák - Čerešňák, Kovář, Štencel, Philipp, Sloboda, Klok - Olesz, M. Hlinka, P. Kafka - P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera - Tomi, Balán, Hovorka - Szturc, Strapáč, E. Němec. Trenéři: Svozil a Petr.
Karlovy Vary: Habal - Benák, Baránek, J. Tomeček, M. Rohan, Redlihs, T. Dvořák - Huna, Haščák, Vachovec - J. Svoboda, Kůs, T. Rohan - V. Tomeček, Marosz, T. Rachůnek - Gorčík, Gríger, Vrána. Trenéři: Mlejnek a Antonik.

Jakub Petr (Vítkovice): "První třetina byla oboustranně vyrovnaná. Ve druhé jsme se ale dostali hodně do tlaku díky přesilovkám. Měli jsme několik situací dva na jednoho, přesilovku pět na tři, ale znovu jsme to nevyřešili gólově, a to se s námi táhne celou sezonu. Nechci snižovat kvalitu Karlových Varů, ale tohle se nám tady proti jiným týmům nenaskytlo. Alespoň jeden gól z toho prostě musíme dát, proto jsme ve skupině o záchranu. Na druhou stranu z defenzivní strany jsme dneska podali solidní výkon."

Karel Mlejnek (Karlovy Vary): "Chtěli jsme se koncentrovat na vstup do zápasu. Myslím, že jsme se první třetinu drželi toho, co jsme chtěli hrát. Bohužel ve druhé třetině jsme hodně faulovali, byli jsme hodně v oslabení. Domácí se ujali vedení a tyto síly nám chyběly v závěrečné třetině. Naše útočná fáze hry byla dneska bohužel nulová. Domácí zaslouženě vzali tři body."

Pardubice se nadřely s Litvínovem, vyhrály v nájezdech

Vzhledem k postavení týmů v tabulce před startem play out bylo zřejmé, že největší boj o pozici v baráži se dá očekávat mezi Pardubicemi a Litvínovem. První vzájemný zápas začalo lépe Dynamo, když v první desetiminutovce měli solidní šance Nahodil se Štajnochem. Na druhé straně se před Maxwella neprosadil Hořava a o chvíli později Lukeš dorážel vedle branky. Skóre se poprvé pohnulo v 17. minutě, když chybu Vervy potrestal po Nahodilově pasu Orsava.

Ve druhé třetině Litvínov výrazněji přidal na ofenzivní snaze, přesto to byli domácí, kteří ve 28. minutě slavili dvoubrankové vedení. V přesilovce se dorážkou znovu prosadil Orsava. Kýžené branky se Litvínov dočkal až v následné přesilovce, kterou využil střelou z mezikruží Pavelka. Litvínov poté stihl v závěru druhé části dorovnat vedení Pardubic. Po krásné kličce a přihrávce Kubáta se pod horní tyčku trefil Hanzl. Rozhodnutí zápasu měl pět minut před koncem třetí části na hokejce Hübl, který se ocitl před poloprázdnou brankou, ale Maxwell stihl do jeho slabé rány skočit.

Dramatické momenty tím v pardubickém stadionu teprve začaly. Trávníček zachytil domácí rozehru a právě Hübl jeho akci 26 vteřin před třetí sirénou zakončil vedoucí brankou. Litvínov už slavil výhru, ale Dynamo podniklo poslední útočný pokus a tvrdou ranou vyrovnal Čáslava. Prodloužení se hrálo dlouho bez šancí. Minutu a půl před koncem nastavení dostal Litvínov k dispozici přesilovou hru čtyři na tři, ale víc než jednu nebezpečnou střelu Hübla nevyprodukoval. Zápas dospěl do nájezdů. V nich se trefili pardubičtí Orsava a Moňa, za Litvínov odpověděl jen Lukeš, a tak druhý bonusový bod získalo Dynamo.

HC Dynamo Pardubice - HC Verva Litvínov 4:3 po sam. nájezdech (1:0, 1:2, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 17. Orsava (Nahodil), 28. Orsava (Štajnoch, Moňa), 60. Čáslava (Štajnoch, Marcinko), rozhodující sam. nájezd Moňa - 30. T. Pavelka (Hübl, Kubát), 39. R. Hanzl (Kubát, M. Hořava), 60. Hübl (Trávníček). Rozhodčí: Lacina, Pešina - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 5:4, navíc P. Sýkora (Pardubice) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 6880.

Pardubice: Maxwell - Štajnoch, Gregorc, Ščotka, Čáslava, Bokroš, L. Havlík - P. Sýkora, Redenbach, Marcinko - Moňa, Nahodil, Orsava - Rapáč, Tomášek, M. Beran - Cetkovský, Kaut. Trenéři: Draisaitl a Potajčuk.
Litvínov: Janus - Chaloupka, Kubát, T. Pavelka, Z. Sklenička, F. Pavlík, Frolo - Gerhát, Hübl, Lukeš - Martynek, R. Hanzl, M. Hořava - Duda, K. Reichel, Trávníček - Jurčík, Válek, Piroš. Trenéři: Rulík a Šlégr.

Rostislav Vlach (Zlín): "Rozhodly opět přesilovky. Za stavu 2:1 jsme hráli tři oslabení a dostali jsme dva góly. Mimo jiné nám to vzalo moc sil. Tam se to zlomilo. V prodloužení byl Třinec lepší, ale ustáli jsme to. V nájezdech už to je loterie a dnes nevyšla."

René Mucha (Třinec): "Měli jsme ještě lepší pohyb než včera a byli jsme úspěšnější v osobních soubojích. Navíc se nám dařily přesilovky, což byla další věc. V prodloužení jsme byli aktivnější a po zásluze jsme vyhráli v nájezdech."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články