Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vítkovice byly v zápase s Chomutovem bezradné, nedaly ani gól

Ostrava - Hokejisté Chomutova po úvodní porážce v Třinci drží vítězný kurz a dnešní výhrou 3:0 ve Vítkovicích zaznamenali už třetí stoprocentní bodový zisk za sebou. Dvěma góly se na výsledku podílel Michal Vondrka, kterému v obou případech asistoval Roman Červenka. Brankář Pirátů Miroslav Kopřiva vychytal první nulu v sezoně a v posledních třech utkáních inkasoval jen dva góly.

Vítkovice - Chomutov
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Páteční výprask od Sparty zanechal na Vítkovicích evidentní následky a domácí si proti nováčkovi úplně vylámali zuby na chomutovské obraně ve středním pásmu. Hosté je kombinací do svého pásma vůbec nepustili a hra založená na nahazování puků zapadala do jejich taktických záměrů. Tím spíše, když v 11. minutě propadl Štich na útočné modré čáře a Hovorka po sólu z úhlu dokázal zasunout kotouč pod levým Kantorovým betonem.

Vítkovice se první části doslova protrápily. A nezabraly, ani když jim soupeř hrubkou v rozehrávce nabídl jedinou gólovou šanci, kterou však Burger v 15. minutě na mezikruží spálil střelou do Kopřivových chráničů. Když navíc půl minuty před koncem první části Vondrka po křížném pasu Červenky v přesilovce podruhé překonal Kantora, začalo se nad domácím týmem smrákat. Poměr střel na bránu 4:13 dění v první dvacetiminutovce dobarvil možná lépe než skóre.

Ostravané se ve druhém dějství trochu vzchopili. Přeřadili na vyší obrátky, začali hrát víc do těla, ale ani zvýšenou agresivitou úspěšně fungující taktiku Pirátů nezbortili. Z pár náznaků příležitostí se těžko mohl urodit gól, a když se vynořil Zdráhal sám před Kopřivou, chomutovský brankář mu kontaktní trefu nepovolil. Trpělivě hrající Severočeši si vyčekali rozhodující úder. Do stále otevřenější obrany domácích vpadli ve 45. minutě zkušení Červenka s Vondrkou, který třetím zásahem srazil protivníka definitivně na kolena.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Chomutov

HC Vítkovice Steel - Piráti Chomutov 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Hovorka (Hřebejk), 20. Vondrka (Červenka, Dlapa), 45. Vondrka (Červenka). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 4622.

Vítkovice: Kantor - Štencel, Kudělka, Sloboda, Štich, Pastor, Čerešňák, Kovář - Olesz, M. Hlinka, Szturc - Vandas, Balán, Kucsera - Zdráhal, Burger, E. Němec - Gřeš, Kolouch, Tomi. Trenéři: Svozil a Petr.

Chomutov: M. Kopřiva - Rutta, Redlihs, Rýgl, Dlapa, Kranjc, Drtina, Bláha - Hovorka, D. Květoň, Hřebejk - Červenka, V. Růžička ml., Vondrka - Pospíšil, Kämpf, Sklenář - L. Květoň, Kaše, Tomica. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.

Ladislav Svozil (Vítkovice): "Bohužel jsme do zápasu nastoupili laxně. Nevyhrávali jsme osobní souboje, soupeře jsme pustili do vedení a pak to dotahovat je dvojnásob těžké. Za celé utkání jsme si vytvořili možná dvě střelecké příležitosti a to je málo. Od druhé třetiny se to zvedlo, ale to už bylo pozdě. Chomutov držel střední pásmo a my jsme se nedostávali přes blok, neudrželi jsme se na puku. Dneska jsme si nezasloužili nic."

Jan Šťastný (Chomutov): "Mužstvo musíme pochválit za výborný týmový výkon. Udělali jsme všechno pro to, aby hráči byli co nejlíp připraveni, proto jsme zvolili i netradičně cestu vlakem. Hned v úvodu se nám podařilo Vítkovice nachytat z brejku a po první třetině jsme vedli 2:0. Musíme mužstvo pochválit za organizovaný výkon plný bojovnosti a nasazení, takto bychom se chtěli prezentovat."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy