Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Vítězství jsme Švýcarům ukradli, řekl hrdina utkání Langhamer

Obrovský podíl na vítězství českých hokejistů na Švýcarských hrách nad domácí reprezentací 2:1 měl brankář Marek Langhamer. Pomohl k ní 45 úspěšnými zákroky a premiérovou nulu při jedenáctém reprezentačním startu sebral osmadvacetiletému hráči Ilves Tampere až v čase 56:12 Enzo Corvi. Přímý přenos utkání o celkový triumf Česko – Švédsko sledujte na ČT3 a ČT sport Plus v neděli od 16:20.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Švýcarsko – Česko

Čisté konto by jej potěšilo, ale nijak ho nemrzelo, že to byla výhra bez nuly. "V tomto zápase, kdy jsou oni tak aktivní, jsem na to až tak nemyslel. Chtěl jsem dotáhnout utkání do vítězného konce. Naštěstí se to podařilo," řekl Langhamer.

Brzy se začal v utkání cítit dobře. "Ze začátku bylo pár střel, které mi vypadly. Potom si myslím, že jsem se dostal do rytmu. Víc jsem si věřil. Tím to bylo lepší. Myslím si, že jsem měl dneska i dost štěstí, že mě puky trefily a já je neviděl. My jsme to vítězství ukradli," prohlásil Langhamer.

Ve druhé třetině Švýcaři přestříleli český tým 17:1, což byla nejtěžší pasáž. "Párkrát jsme se zasekli, nemohli jsme vystřídat. Švýcaři byli hrozně aktivní, nedovolili nám nechat si puk, podržet ho. Ale i když jsme byli zaseklí, kluci odvedli super práci. Jak před brankou, tak v celém pásmu. Pořád drželi puk na mantinelech, takže nebylo až tolik střel ze středu," uvedl rodák z Moravské Třebové.

Při dlouhé power-play Švýcarů sice jednou inkasoval, ale jinak tlaku odolal. "Já jsem se hlavně snažil, abych viděl puk, protože Švýcaři byli ve dvou třech hráčích přede mnou a dávali si to mezi sebou. Já jsem jenom čekal, odkud to vyletí," popsal Langhamer.

Po gólu Enza Corviho se puk rychle odrazil z branky, ale český gólman věděl, že byl překonaný. "Věděl jsem, že to šlo přesně na první tyčku. Já jsem od toho nebyl daleko. Bylo mi hned jasné, že to byl gól," řekl Langhamer.

Na první branku se čekalo až do 50. minuty, kdy se Češi radovali po střele Jana Košťálka. "Já to Koštěmu přeju za minulý turnaj, kdy se mu to prostě nepovedlo. Teď měl takovou odplatu. Je to super pro něj a jsem rád, že jsme to pak dotáhli," připomněl Langhamer porážku 2:3 v prodloužení z listopadu z Turku, o které rozhodl po Košťálkově chybné rozehrávce Sven Senteler.

V neděli proti Švédsku stačí Čechům i zisk bodu k triumfu na turnaji. "Lákadlo to je. Ale budeme se muset trochu zlepšit, mít hru aktivnější. Co jsem viděl, Švédsko přestřílelo Finsko. Musíme hru zlepšit, pokud chceme vyhrát," dodal Langhamer.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články