Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Německo - Polsko

Vedení Spartaku Moskva vyhodilo kouče Říhu

Moskva - Hokejový trenér Miloš Říha končí kvůli špatným výsledkům ve Spartaku Moskva. Informoval o tom server iDnes.cz. Ruský tým, do něhož v této sezoně přišel Dominik Hašek, vedl český kouč necelé tři roky. "Bylo to těžké rozhodnutí pro obě strany, ale přišel čas otevřít novou kapitolu v historii Spartaku," stojí v prohlášení moskevského celku.

"Žádný tlak na svou osobu necítím. Sám si ale dobře uvědomuju, co se děje. Ve středu jsem se sešel s vedením klubu a o všem jsme diskutovali. Musíme pracovat, pracovat a zase pracovat," říkal ještě včera Říha, který moskevský tým trénoval od prosince 2007. Dnes je vše jinak. "Brankáři za to, že prohráváme, nemůžou. Je to vina celého mužstva," uvedl po porážce 1:5 s Dynamem.

Trenér Miloš Říha:

"Takováhle situace se mi hodně nelíbí. Abych byl upřímný, myslel jsem si,že budu ten poslední, kdo ze Spartaku odejde. Navíc mi ani nikdo nepoděkoval za mou práci."

Klub zatím neoznámil, kdo Říhu nahradí. V nadcházejícím utkání proti Viťazu Čechov povede tým generální manažer Andrej Jakovenko spolu s hlavním skautem Viktorem Pačkalinem a mládežnickým koučem Alexandrem Titovem.

V duelu se nicméně po dvouzápasové přestávce vrátí do sestavy Hašek. Pětačtyřicetiletý gólman měl v minulých dnech problémy s přitahovačem stehenního svalu a vynechal zápasy proti Dinamu Riga a Dynamu Moskva.

Bývalý trenér Pardubic, Karlových Varů či pražské Sparty v minulé sezoně vyřadil se Spartakem v prvním kole play-off nečekaně Dynamo Moskva, ale pak podlehl jeho tým Jaroslavli. Podobně si vedl v premiérovém ročníku KHL, kdy po postupu přes Petrohrad nestačil opět na Jaroslavl.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články