Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Vary uspěly v Boleslavi. Hubené vítězství trefil Gríger

Karlovarští hokejisté si připsali cenné vítězství. V osmém kole extraligy porazili Mladou Boleslav na jejím ledě 1:0 a oslavili třetí triumf v sezoně. Utkání rozhodl ve 35. minutě při hře čtyři na čtyři slovenský útočník Dávid Gríger. Čisté konto udržel brankář Štěpán Lukeš.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Karlovy Vary

Více energie v úvodu zápasu měla domácí Mladá Boleslav, která hosty "přišpendlila" na šest minut v jejich obranném pásmu. V úvodní přesilovce ale trefil Kousal tyčku Lukešovy branky.

Na konci oslabení pak prchli dva hostující hráči domácí obraně a Kohout zakončoval po přihrávce svého spoluhráče do odkryté branky. O téměř jistý gól je připravil bleskovým přesunem brankář Novotný, ještě v minulé sezoně hráč Západočechů. V závěru první třetiny měli hosté opět štěstí, puk po Fořtově teči zastavila podruhé v zápase branková konstrukce.

Ve druhé části se hra po většinu času odehrávala ve středním pásmu bez výraznějších šancí. Diváci se ale dočkali gólu. Při hře čtyři na čtyři se prosadil pohotovou dorážkou střely Pulpána útočník Gríger.

Slovenský reprezentant byl ve třetí třetině blízko další branky, ale jeho střela se tentokrát odrazila jenom od horní tyčky. Mladá Boleslav pak mohla také udeřit ve čtyřech, ale Fořt puk za Lukešova záda v oslabení nepropasíroval. V závěru mohli Středočeši vyrovnat v přesilové hře, gólmana soupeře ale nedokázali překonat ani při power-play. Mladá Boleslav si tak v pátém domácím zápase připsala první prohru.

BK Mladá Boleslav - HC Energie Karlovy Vary 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Branka a nahrávky: 35. Gríger (Pulpán, Havlín). Rozhodčí: Horák, Hejduk - Ondráček, Klouček. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 2459.

Mladá Boleslav: Novotný - Pláněk, Pýcha, Lintuniemi, R. Jeřábek, Stříteský, Jánošík, Štich - Aberg, Lantoši, Šťastný - J. Stránský, Fořt, Kotala - P. Kousal, O. Najman, Kantner - Eberle, Bičevskis, Lunter. Trenér: Čihák.

Karlovy Vary: Lukeš - Plutnar, Bartejs, Dlapa, Bernad, Půlpán, Havlín, M. Rohan - Kohout, Černoch, Rachůnek - O. Beránek, Gríger, Koblasa - Vondráček, Hladonik, Redlich - Kružík, Baláž, Jiskra. Trenér: Bruk.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články