Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Varům se doma daří, přehrály i Slavii

Karlovy Vary - Hokejisté Karlových Varů potřetí za sebou vyhráli v domácím prostředí, v 7. kole extraligy v KV areně porazili Slavii 4:2. Dvěma góly se na tom podílel útočník Michal Vachovec. Pražané tak podruhé v řadě vyšli bodově naprázdno.

Ze zápasu uběhlo pouhých šestnáct vteřin a Závorka, který tentokráte v brance Energie dostal přednost před Habalem, nadvakrát řešil nebezpečnou střelu Klhůfka. Po úvodní převaze Slavie se dostali ke slovu domácí. V 11. minutě se pohotovou dorážkou prosadil Vachovec. Slavia hrozila zejména zásluhou dvojice Vlasák, Bednář, kteří se také ve druhé třetině podíleli na vyrovnávací brance Pražanů.

Ve 28. minutě uběhlo z vyloučení Balána pouhých dvanáct vteřin, když srovnal stav Tomica, který tečoval Bednářovo nahození od modré. Následně se na ledě přitvrdilo a po tvrdém Deylově naražení na mantinel zůstal otřesený Sklenář několik vteřin na ledě. V polovině utkání využil špatné střídání hostů Duda, který nezištně poslal do nájezdu Pšurného, jenž přesnou střelou překonal Furcha a vrátil vedení na stranu Karlových Varů.

O tři minuty později však bylo opět srovnáno, když nekrytý Valach tvrdou střelou z mezikruží prostřelil Závorku. Závěrečnou třetinu ale ovládli hráči z lázeňského města. Ve 44. minutě při vyloučení Tomici využil přesilovku Vojtěch Tomeček, kterému se po dobývání slávistické branky podařilo potřetí protlačit puk za brankovou čáru.

Domácí pozorně bránili a v 53. minutě přidali další gól. Kverka vyhrál buly a Vachovec se poprvé v kariéře zapsal v jednom extraligovém zápase dvakrát mezi střelce. Pátou branku mohl přidal Balán, ale zcela sám před Furchem neuspěl. Slavia se snažila duel zdramatizovat při power play, kontaktní gól ale vstřelit nedokázala.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Slavia

HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)

Branka a nahrávka: 11. Vachovec (Duda, J. Tomeček), 30. R. Pšurný (Duda, Redlihs), 44. V. Tomeček (Šmach), 53. Vachovec (J. Kverka ml.) - 28. Tomica (Bednář, Vlasák), 33. Valach (Bednář, Tomica). Rozhodčí: Fraňo, Pavlovič - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. Diváci: 3 202.

Karlovy Vary: Závorka - Harant, Sičák, J. Tomeček, Redlihs, Šmach, Deyl, Dvořák - Duda, J. Kverka ml., Vachovec - D. Hruška, Balán, R. Pšurný - V. Tomeček, Skuhravý, Heizer - Gorčík, R. Hruška, Koblasa - Flek. Trenéři: Mlejnek a J. Kverka st.

Slavia Praha: Furch - Kolařík, Krejčí, Valach, Holub, Knot, Štich - Bednář, Vlasák, Tomica - Stránský, Klhůfek, Sklenář - Weissmann, Vas, Micka - Tomek, Andres, Poletín. Trenéři: Lubina a J. Beránek.

Karel Mlejnek (Karlovy Vary): "Jednalo se o vyrovnané utkání, ve kterém rozhodovaly maličkosti. Štěstí se v dnešním zápase přiklonilo na naši stranu. Jsme strašně rádi za body, zejména po pátečním utkání v Boleslavi, kde jsme soupeři doslova body darovali. Máme radost, že jsme si je doma vzali zpátky. Vítězství je pro nás velice cenné také proto, že teď máme před sebou těžký program, kdy jedeme do Liberce a do Třince."

Josef Beránek (Slavia Praha): "Myslím si, že utkání bylo vyrovnané. Zápas byl pro nás velice důležitý, chtěli jsme si dnes odvézt nějaké body a neodvážíme si nic. Je to pro nás zklamání, protože góly, které jsme dostali, byly zbytečné. Chtělo to od nás více odvahy, klidu a mohli jsme zde vyhrát."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články