Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Varaďa: Utkání nám rozhodovali mladí kluci, tahle série patřila jim

Podle trenéra Třince Václava Varadi hráli velice důležitou úlohu v úspěšné semifinálové sérii extraligy proti Hradci Králové mladí hráči. Perspektivní mladíci Ocelářů, kteří nastupovali ve čtvrté formaci, nasázeli soupeři devět branek, tedy stejně, jako celý hradecký tým dohromady.

Václav Varaďa
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Utkání rozhodovali mladí kluci. Velmi to ztížili jejich veteránskému nebo lépe řečeno zkušenějšímu týmu. Také naši starší kluci si plnili svoje věci do puntíku, ale tohle byla série mladších," řekl Varaďa po nedělní výhře 2:1 v prodloužení, kterou Třinec uzavřel sérii v poměru 4:2 na zápasy.

David Cienciala, nejproduktivnější hráč play-off, přitom se sourozenci Ondřejem a Michalem Kovařčíkovými v základní části příliš nevynikali. Nejvíce bodů nasbíral Cienciala, který si připsal v 52 kolech sedm gólů a stejný počet asistencí. Teď má na kontě jen o jednu branku méně (6+7).

Vše se zlomilo v rozhodujícím čtvrtfinálovém utkání s Pardubicemi, kdy Cienciala přihrál na rekordních sedm gólů a Ondřej Kovařčík vstřelil hattrick. "Čekal jsem, kdy to přijde. Párkrát se to k nim odrazilo a chytli fazonu. O tom to je," komentoval jejich proměnu Varaďa.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 6. semifinále Třinec - Hradec Králové

Třinecký kouč po dvou předchozích prohrách v prodloužení rozdělil čtvrtou formaci. Ciencialu poslal do první řady, k bratrům Kovařčíkovým postavil Arona Chmielewského. Tah mu vyšel, polský útočník otevřel skóre. "V play-off chtějí hrát všichni. Někdo to musel odskákat a tým máme široký," vysvětloval zásah do sestavy.

Třinec si počínal při postupové výhře velmi disciplinovaně, ale v jediném oslabení inkasoval. "Hráče jsme upozorňovali, že každá situace může rozhodnout," štval Varaďu útočný faul Jiřího Polanského.

A v prodloužení trnul. "I kluci měli v hlavách, že jsme poslední dva zápasy padli v prodloužení, ale přiklonilo se k nám štěstí. Odraz od plexiskla, skvěle sehraná situace a následná střela do víka," pochválil Ondřeje Kovařčíka, který dal v sérii dvě vítězné branky.

Varaďa také označil za klíčové, že sérii odstartovali výhrami na ledě soupeře. "Rozdílové byly první dva zápasy v Hradci, které jsme odehráli výborně. Malinko jsme je překvapili naším bruslením a pohybem. Dostali se do díry a obtíží 0:3 na zápasy, a to bylo rozhodující. Ale ještě nám to hodně ztížili. Jsme rádi, že jsme to ustáli a postoupili," vysvětlil.

Třinec pronikl do finále po třech letech a v boji o titul se utká s obhájcem Kometou Brno, která v letošním play-off prohrála jen jeden zápas. "Člověk si ve finále nevybere a nemůžeme jít do toho s tím, že je Kometa lehký soupeř. Vyhráli loni titul, letos se dostali do finále jednoznačně a zaslouženě přes Plzeň," uvedl Varaďa.

"V průběhu sezony byla naše utkání vyrovnaná. Čeká nás těžká série a nerad bych předjímal, jak to dopadne. Půjdeme do toho s tím, že chceme uspět. Začínáme doma v sobotu a připravíme se na to, abychom zase měli dobrý start," dodal Varaďa.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články