Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

V Třinci bude o Růžičku zájem, ale vědí o jeho myšlenkách na NHL

Třinec - Třinec se stále ještě úplně nevzdal šance, že by jeho dres i v příští extraligové sezoně oblékal hokejista Martin Růžička. Sedmadvacetiletý útočník, kterému ve slezském klubu skončila smlouva, se však momentálně více touží prosadit v zámoří.

Martin Růžička
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Růžička, který v minulém ročníku nejvyšší soutěže bořil rekordy základní části a dokázal v ní nastřílet 40 gólů, se v létě sbalil a odjel trénovat do Montrealu. Mistr světa z roku 2010 věří, že přímo v zámoří má větší šanci vzbudit zájem tamních klubů.

"Všechno bude záležet na tom, jaké dostane nabídky. Pravda je, že má momentálně osobní ambici prosadit se v zámoří, ale šance, že by hrál i za nás, pořád existuje. Odvíjet se to bude od těch případných nabídek," řekl generální ředitel klubu Pavel Marek.

Podle něj by se situace měla vyjasnit během srpna. Růžička už sice nemá s Třincem platnou smlouvu, ale obě strany udržují pravidelný kontakt. "Komunikujeme s ním i jeho agentem. O takového hráče máme samozřejmě obrovský zájem, a kdyby mu zámoří nevyšlo, budeme dělat vše pro to, aby působil nadále u nás," řekl Marek.

Růžička v uplynulé sezoně dohromady s play-off vstřelil 46 gólů a připsal si i 46 asistencí. V základní části 40 brankami a 43 přihrávkami stanovil nový rekord jak v počtu vstřelených gólů, tak kanadských bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články