Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

V Plzni se slavily tituly. Fotbalisté se sešli s hokejisty

Plzeň – Plzeň je teprve třetím městem po Praze a Ostravě, kterému se podařilo oslavit český ligový titul současně v obou nejpopulárnějších sportech. V loňské sezoně kralovali svým ligám jak plzeňští fotbalisté, tak hokejisté. Západočeská metropole tak využila unikátní možnosti spojit oslavy obou titulů, ujít si speciální událost nenechalo na 1 500 fanoušků.

Na společné setkání šampionů vedle kapitánů obou týmů, Martina Straky ze Škody Plzeň a Pavla Horvátha z Viktorie Plzeň, přišli také trenéři a řada hráčů. Na podpis sportovních hvězd na speciální plakáty a na fotografování s oběma poháry stáli lidé ve dvě stě metrů dlouhé klikaté frontě.

Oslavu s fotbalovými a hokejovými mistry připravil první plzeňský obvod. "Pro oba týmy byli fanoušci v sezoně neskutečnou vzpruhou, Plzeň žije sportem. Tato akce je určitou formou našeho poděkování skvělým divákům fotbalu i hokeje," nechal se slyšet Horváth. "Bez skvělých fanoušků by ani jeden tým na titul nedosáhl. Plzeňský double je splněním neskutečného snu, na který jsme všichni nesmírně hrdí," dodal Straka.

Oba kapitáni také davy fanoušků v modro-bílých hokejových nebo v červeno-modrých fotbalových dresech, čepicích a šálách či v trikách s nápisy "Double" bavili z pódia. Postavili se za pípy a během necelé hodiny každý načepoval pro fanoušky desítky kelímků piva.

"Předpokládáme, že fanoušci by se s hráči veselili rádi až do pozdních nočních hodin, nicméně oba týmy jsou v plné přípravě a na základě rozhodnutí trenérů musí do devíti hodin večer zamířit k domovům. Vzhledem k vysokým sportovním cílům Viktorie i Indiánů předpokládáme, že fanoušci jejich dřívější večerku pochopí," uvedl tiskový mluvčí Viktorie Pavel Pillár. Přísný režim potvrdil i trenér fotbalistů Pavel Vrba. Nedal se obměkčit Horváthovými prosbami a nedovolil mu, aby si pochutnal na grilované klobáse. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články