Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Týden hokeje pro dětské talenty opět v akci, nově s podporou hvězdného Pastrňáka

V pondělí opět – už pojedenácté – začala celorepubliková akce Týden hokeje. Zapojí se do ní 157 klubů ze všech 14 krajů republiky. Novou tváří akce se letos stal reprezentační útočník a nejlepší český hokejista současnosti David Pastrňák z Bostonu.

Akce je určena dětem ve věku od čtyř do osmi let v doprovodu rodičů či zákonných zástupců. Během přibližně dvouhodinového programu Týdne hokeje budou mít děti příležitost seznámit se s ledním hokejem, udělat první hokejové krůčky a vytvořit si prvotní hokejový zážitek. Pořadatelské kluby pro ně připraví zábavný program na ledě i mimo něj.

Rodiče se při akci detailně seznámí s tím, co obnáší mít doma malého hokejistu, jaký je přínos ledního hokeje pro fyzický a osobnostní rozvoj dětí, ale získají vedle toho rovněž informace o pořádajícím klubu i podpoře, kterou mohou děti získat ve svých hokejových začátcích.

"Je skvělé, že je o akci Týden hokeje mezi kluby i rodiči a dětmi stále zájem, a to i po šesti letech existence projektu Pojď hrát hokej a celkem deseti pořádaných akcích Týden hokeje. Zapojení Davida Pastrňáka do propagace akce nás nesmírně potěšilo," uvedl jménem Českého hokeje manažer projektu Pojď hrát hokej Pavel Landa.

V rámci projektu Pojď hrát hokej se doposud uskutečnilo deset Týdnů hokeje, kterých se zúčastnilo 37 000 dětí. V září 2016 se konal Týden hokeje pouze na omezeném počtu zimních stadionů. Od ledna 2017 se pak Týden hokeje rozšířil do celé České republiky a pravidelně se koná na více než 140 místech.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio 6: Začíná další díl akce Týden hokeje
Zdroj
ČT sport, ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články