Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Trutnov definitivně dohrál ve druhé lize, svaz ho vyloučil

Trutnov - Trutnovští hokejisté ve druhé lize dohráli. Hokejový svaz je vyloučil, protože včas nezaplatili startovné. Klub ale tvrdí, že jen doplatil na politikaření uvnitř svazu, a chce se bránit u soudu. Přichází totiž o peníze od sponzorů a v sázce je i příprava mladých hráčů.

Vlastní gól vyřadil trutnovské hokejisty ze soutěže. Dvacetitisícové startovné zaplatili o devět dní později. V době splatnosti byl totiž sekretář klubu mimo republiku. "Ještě jsme posílali mail, kde jsme prosili, aby nám vyšel svaz vstříc. Že máme zájem zaplatit a soutěž chceme hrát," vysvětluje sekretář HC Trutnov Zdeněk Poul.

Mluvčí Českoho svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund však vysvětluje, že podmínky měli všichni stejné. A splnili je. "Výkonný výbor neměl jinou šanci jak rozhodnout. Klubů je jedenatřicet, třicet z nich to zvládlo v termínu," upozornil.

Trutnovský klub má jako jeden z mála ve druhé lize vyrovnané hospodaření, nemá dluhy a i svazu vždycky platil včas. Rozhodnutí funkcionářů bere jako cílenou likvidaci. "Nezbývá nám než hrát kraj a vyhrát si to zpátky," komentuje to hráč HC Trutnov Ondřej Poul.

Ani u rozhodčí komise svazu klub se stížností neuspěl. Bude se bránit u soudu. "Když to všechno sečteme, přišli jsme o nějakých 980 tisíc. Což je v třímilionovém rozpočtu nemalá částka," říká Zdeněk Poul. Víc ale ztrácí východočeský hokej. Hlavně mladí hráči nebudou mít kde nabrat zkušenosti. V celém kraji totiž zbyl v republikové soutěži už jen jediný klub.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články