Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Třinecký gólman Hrubec musel po zranění znovu do branky

Praha - Deset dní po nepříjemném zranění v obličeji se musel brankář Šimon Hrubec vrátit do sestavy Třince. Jednička Ocelářů odstoupila z prvního čtvrtfinálového duelu play off proti Spartě se zlomeninou nosu a podočnicového oblouku, dnes se však nečekaně objevila v brance. Zdravotní problémy totiž zabránily nastoupit Peteru Hamerlíkovi, a tak se Třinec rozhodl nasadit opět Hrubce. Ten přitom podle původních zpráv měl začít chytat až za několik týdnů.

Samotný Hrubec se dozvěděl, že v šestém čtvrtfinále nastoupí, v neděli - poté, co na oční klinice v Olomouci absolvoval kontrolu oka. "Když jsem se dozvěděl, že můžu chytat, měl jsem velkou radost," přiznal Hrubec. Strach prý rozhodně neměl. "Měl jsem jen obavy, abych v masce vypadal dobře," smál se. Pro jistotu si ale vyměnil mřížku na masce. "Nechtěl jsem riskovat, tak jsem si vzal mřížku s menšími oky. Těmi většími může projít čepel (hokejky)," uvedl Hrubec.

"Musel jít do branky. Peter Hamerlík má naraženou nohu a pak už máme jen Šimbocha z juniorky," přiznal trenér Josef Turek. "On už chtěl začít trénovat před týdnem, ale šlo o to, jestli ho pustí do hry doktor, což se stalo. Dostal zelenou," doplnil Turek.

Šimon Hrubec:

"Na to, že jsem nebyl týden na ledě, tak jsem rád, že jsem nezapomněl chytat. Jen je velká kaňka, že jsme to neukončili. Musím ale uznat, že dnes Sparta byla lepší. My jsme ale byli nedisciplinovaní. První třetinu jsme měli slabou, pak už jsme se dostávali do hry, ale občas přišla zbytečná vyloučení, která nás dostala dolů."

Hrubec také přiznal, že před utkáním byl nervózní a pomohl mu až rozhovor s psycholožkou, jejíž služby klub využívá. "S tou jsem si povídal a to bylo super. Pak už jsem i v klidu usnul," řekl Hrubec. Je připraven chytat i ve středu v rozhodujícím sedmém zápase. "Když trenéři řeknou, půjdu na to," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 6. čtvrtfinále Sparta - Třinec

V zápase měl třinecký brankář mnohem více práce než jeho protějšek Marek Pinc. Připsal si celkem 41 zákroků, Pinc jen osmnáct.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články