Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Třinec vypsal výběrové řízení na výstavbu hokejové haly

Třinec - Projekt výstavby nové hokejové haly v Třinci se přiblížil realizaci. Zadavatel projektu, kterým je loňský mistr extraligy HC Oceláři Třinec, vypsal začátkem března výběrové řízení na zhotovitele. Rozpočet zakázky činí 700 milionů korun. Klub dosud sídlí na zimním stadionu v Lesní ulici, kde je však pouze v nájmu.

HC Oceláři Třinec
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Stavba nové arény s víceúčelovým využitím je ve fázi příprav přibližně tři roky, nyní se posunula do dalšího stádia. Investor ve spolupráci s městem už zahájil přípravu parkovišť a příjezdových cest a zároveň vypsal tendr na zhotovitele, který by měl halu vybudovat. Lhůta pro doručení nabídek je 10. dubna.

"Spousta lidí si neuvědomuje, že proto, abychom získali stavební povolení, jsme museli udělat regulaci potoka Křivec. To byla nultá etapa. První etapou je výstavba parkoviště, která už ve spolupráci s městem probíhá," uvedl viceprezident Jan Czudek. Hala, která leží vzdušnou čarou jen pár stovek metrů od zimního stadionu v Třinci, by měla mít kapacitu 5 200 diváků.

Investor počítá s využitím soukromých i veřejných finančních zdrojů. "Uděláme vše pro to, aby letos vyjely na staveniště první bagry. Tohle nám umožňuje i stavební zákon. Jsme přihlášeni do dotačních zdrojů, které by pokryly část výstavby," uvedl prezident klubu Jan Móder. Podle dřívějších plánů se uvažovalo, že Třinec by mohl novou Werk Arénu pokřtít už letos, průtahy s vydáním stavebního povolení však proces zpozdily. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články