Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Třinec se pokusí pozvednout nový trenér, žezlo převzal Varaďa

Třinec - Václav Varaďa, současný kouč reprezentační osmnáctky a bývalý útočník se zkušenostmi z NHL, byl jmenován novým kormidelníkem hokejistů Třince. Čtyřicetiletý rodák ze Vsetína nahradí ve funkci Vladimíra Kýhose, jehož přes platnou smlouvu odvolalo vedení Ocelářů před týdnem. Varaďa podle klubového webu podepsal kontrakt až do roku 2020.

Václav Varaďa
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Varaďu pojí s Třincem dlouhodobé vazby z posledních let. Ještě jako hráč dovedl slezský klub k titulu, následně zde působil na pozici asistenta trenéra a věnoval se také mládeži. Právě jeho jméno bylo hodně skloňováno po Kýhosově odvolání.

Nyní ještě povede reprezentační výběr hráčů do 18 let na blížícím se mistrovství světa a poté se zapojí do dění v extraligovém celku. "Václav Varaďa má smlouvu na tuto sezonu. Nový realizační tým osmnáctky se bude řešit až po mistrovství světa," řekl k otázce jeho dalšího možného působení u reprezentace tiskový mluvčí svazu Zdeněk Zikmund.

Bývalý hráč Buffala Sabres či Ottawy Senators už stál na lavičce Ocelářů v letech 2013 až 2015 po boku Jiřího Kalouse, teď se na ni vrací už jako hlavní trenér.

"Je to pro mě velká výzva a hrozně si vážím toho, že nabídka přišla. Je mi jasné, že nás všechny čeká spousta práce. Ale zároveň chci dodat, že se jí nebojím a věřím, že to společně zvládneme ke spokojenosti vedení klubu i našich fanoušků," řekl Varaďa.

Je nám líto, video expirovalo.
Novým trenérem Třince se stal kouč osmnáctky Varaďa

Třinec znovu plánuje, že pod vedením nového kouče začne dávat větší prostor odchovancům. S podobnými vizemi však už v minulosti vystoupil několikrát a nikdy je výrazněji nerealizoval.

"Rozhodli jsme se jako klub vyrazit novou ocelářskou cestou. Máme kvalitní mládež, naše juniorka vyhrála loni titul, letos byla opět ve finále, podařilo se nám kvalitně vystavět i projekt partnerského klubu ve Frýdku-Místku a nechceme, aby nám takto nákladně vychovaní hokejisté odcházeli do jiných klubů za tabulkovou cenu jen proto, že si u nás extraligu vinou nabitého kádru nezahrají," řekl prezident Ocelářů Ján Moder.

O složení třineckého realizačního týmu zatím není jasno. Varaďa pouze uvedl, že je nicméně plně v jeho kompetenci, koho si vybere ke spolupráci. "Teď se chci soustředit na mistrovství světa osmnáctek a udělat s reprezentací dobrý výsledek. Po návratu ze Slovenska už budu ale svou energii soustředit pouze na Oceláře," zakončil Varaďa.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články