Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Třinec chce na domácím ledě udělat poslední krok k titulu

Třinec - Hokejisté Třince budou ve finálové sérii proti Vítkovicím podruhé útočit na čtvrté vítězství, které by jim zajistilo historický extraligový titul. Mečbol Ocelářů je tentokrát umocněn i výhodou domácího prostředí vyprodané Werk Arény. Třinec touží složit reparát za pokaženou koncovku čtvrtého utkání v Ostravě. Vítěz dlouhodobé části v něm měl mistrovský pohár už na dohled, ale o výhru přišel půl minuty před koncem třetí třetiny. Podle trenéra Břetislava Kopřivy se nevydařený závěr posledního utkání na třineckém týmu neprojeví. Utkání začne v 17:10, přímý přenos sledujte na Čtyřce a webu ct4sport.cz.

Jsme opravdu pevně přesvědčeni, že ten výsledek mužstvo nijak negativně nepoznamená. Takové věci se v hokeji někdy stávají. My jsme za tím udělali tlustou čáru a jedeme dál," řekl Kopřiva, jehož celek ve finále vede 3:1 na zápasy.

Pro soupeře je ale obrat ztraceného zápasu pořádnou dávkou adrenalinu do žil. "Je těžké říct, jestli jsme v nějaké psychické výhodě. Já bych to tak jednoznačně asi neviděl. Třinec pořád vyhrává tři jedna na zápasy. Oni vědí, že jsou doma silní a že umí porazit každého, takže si myslím, že výhoda sebevědomí a psychiky je spíš na jejich straně," řekl pro vítkovický web útočník Juraj Sýkora.

Kouč Mojmír Trličík věří, že jeho svěřenci navážou na sobotní výkon. "Jsme strašně rádi, že jsme sérii ještě vrátili do Třince. Hráči se přesvědčili, že soupeř je k poražení," řekl Trličík. Na jeho strategii výhra nic nemění. "Jedeme ve stejném duchu. Bereme každý zápas jako ten rozhodující sedmý v play off," dodal.



Jeho tým ovšem musí dohrát sezonu v neúplné sestavě. Zranění v play off už vyřadila Szturce, Reháka a Voráčka, otazník visí nad startem Trnky. Třinec už nechce zpátky do Ostravy. Vidina společných oslav s fanoušky na domácím ledě je silná. "Musíme zůstat při zemi, pokora je pořád na místě. Zároveň ale věříme, že doma znovu ukážeme svou sílu tak jako v prvních třech zápasech. Stále platí, že musíme být disciplinovaní, nenechat se vylučovat," dodal Kopřiva.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články