Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Trenér Sýkora po sezoně skončí v KHL

Jaroslavl (Rusko) – Český hokejový trenér Marek Sýkora z Dinama Minsk se chystá po této sezoně v Kontinentální lize skončit. K důvodům jeho rozhodnutí patří i letecká tragédie klubu z Jaroslavle, při které ve středu zahynulo prakticky celé mužstvo Lokomotivu včetně trojice českých reprezentantů Jana Marka, Karla Rachůnka a Josefa Vašíčka. Tým letěl právě do Minsku, kde měl ve čtvrtek vstoupit do nové sezony.

Kontinentální hokejová liga
zdroj: eu.khl.ru

V rozhovoru pro server hokej.cz Sýkora přiznal, že nad odchodem z KHL intenzivně přemýšlí. "Každý den. Opravdu! Řeknu otevřeně, že se mi to hlavou honí neustále. Po té tragédii se sám sebe ptám, zda bych se neměl vrátit do Čech," řekl Sýkora, který v letech 2003 až 2005 vedl v Rusku také Magnitogorsk. Podle svého vyjádření po této sezoně na východě stoprocentně skončí.

Ve čtvrtek se v Minsku místo duelu s Jaroslavlí v tamní vyprodané hokejové aréně konal smuteční ceremoniál. "Je to strašná tragédie, dojmy jsou opravdu hrozné. Ve čtvrtek jsme v naší aréně uctili památku obětí, byl to velký nápor na psychiku," podotkl Sýkora. "Je to šílená rána pro rodiny obětí, ale také pro světový hokej. V letadle seděli Rusové, naši kluci, tady v Minsku hodně prožívají smrt Ruslana Saleje. Byl místní ikonou, jedním z nejlepších hokejistů vůbec," dodal.

O letecké dopravě v Rusku nemá Sýkora valné mínění. "Musím přiznat, že jsem si už dřív v duchu říkal, aby se něco podobného nepřihodilo. Kdo pozorně sleduje dění v Rusku, ví, že nejde o první podobné neštěstí. Támhle spadne letadlo s třiceti lidmi, jinde zase něco dalšího, pak 43 mrtvých v Jaroslavli... Bohužel nejde o ojedinělou událost," řekl smutně Sýkora. "Místní letecký park je zastaralý, všichni tušíme, že to není ideální. Letadla JAK nebo Antonov už v dnešní době patří k zastaralým a určitě ne úplně bezpečným strojům."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články