Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Trenér Finů Westerlund: Na olympiádě budeme mít hráče hlavně z Evropy

Praha – Vybírání hokejové výběru probíhá u Finů v součinnosti hlavního trenéra Erkky Westerlunda, generálního manažera týmu Jarriho Kurriho a slovo mají i ostatní trenéři. Společně se snaží vybrat do Soči co nejsilnější tým, ačkoliv už předem vědí, že jejich výběr bude v konkurenci hvězdami z NHL našlapaných týmů v nelehké pozici. Finové se tak spoléhají hlavně na hráčskou kompaktnost, řekl v rozhovoru pro ČT jejich hlavní trenér Erkka Westerlund.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor Roberta Záruby s trenérem hokejistů Finska Erkkou Westerlundem

Westerlund má silné a slabé stránky českého herního projevu přečtené. "Považujeme české hráče za velice šikovné a víme, že umí hrát velmi dobře ofenzivně. Z našeho pohledu je tedy nutné hrát dobře v obraně," říká. "V posledních letech jsme se hodně zaměřili na útok, ale stále musíme zůstat u tradičně dobrých brankářů a důsledné obrany," dodává Westerlund o proměnách finského týmu.

Finský výběr nebude mít tolik hráčů z NHL jako v minulých letech. "Z hlediska evropské úrovně máme stále výbornou úroveň. Máme ale teď už mnohem méně hráčů v NHL a myslím si, že ty nejlepší týmy budou své kádry rozhodně skládat z hráčů působících především v Severní Americe. Myslím, že my naopak budeme mít mnoho hráčů z Evropy," podotýká k šancím Finů na olympijských hrách.

Erkka Westerlund:

"Jarri (Kurri) hraje velice důležitou roli a je v silné pozici. Samozřejmě ale společně diskutujeme a myslím si, že najdeme vyhovující řešení. Musím říct, že on i ostatní trenéři mají své slovo."

Finové možná nebudou mít ty největší individuality, ale vědí, jak tuto nevýhodu eliminovat. "Nemáme teď nejlepší hráče na světě, avšak můžeme mít nejlepší celek. Musíme se tedy soustředit hlavně na tuhle přípravu, na vzájemnou spolupráci a na to, jak dát dohromady ten nejlepší tým. Ne nejlepší individuality, ale opravdu kompaktní tým," uzavírá Westerlund.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články