Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Ton po odchodu ze Sparty míří do brněnské Komety

Brno - Útočník Petr Ton bude v příští sezoně hrát za Kometu Brno, do které nejproduktivnější hráč loňské sezony zamíří po odchodu ze Sparty. V dresu brněnského mužstva se potká s dalšími bývalými hráči Sparty Janem Hanzlíkem a Františkem Ptáčkem. Ton si hledal angažmá od května, s Kometou zatím slouvu nepodepsal, avšak měl by tak učinit příští týden.

Podle trenéra Komety Vladimíra Kýhose by Ton neměl mít problém do sestavy zapadnout. "Budeme očekávat to, co plnil ve Spartě, to znamená góly, s čímž jsme měli problémy," řekl. V Kometě už v minulém ročníku extraligy působil bývalý Tonův spoluhráč ze Sparty obránce Jan Hanzlík a před sezonou se upsal Brnu i další bývalý sparťanský zadák František Ptáček. "S Kometou jednáme a příští týden by mělo být jasno," uvedl Ton.

"Pro nás by měl být přínosem, pokud by to dopadlo. Myslím, že většina týmů v extralize by mu vyhovovala, ten počet branek a vůbec bodů tomu napovídá. Potřebuje taky někoho, kdo mu přihraje. Jestli je to pravda, tak budeme mít dost času, abychom vyzkoušeli všechno a našli mu vhodné spoluhráče," dodal kouč.

"Jsme zatím předběžně na všem domluveni, máme o něj velký zájem. Hned od okamžiku, kdy Sparta oznámila, že s ním nepočítá, jsem vstoupil do jednání. Absolvovali jsme několik schůzek," řekl majitel brněnského klubu Libor Zábranský. "Jednáme ještě s dalšími posilami, všechno je ve hře. Může se stát, že během víkendu dostane Ton nabídku z Finska, kam touží jít. A všechno bude jinak. Proto jsem opatrný, jistota bude až po podpisu smlouvy," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články