Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Spenglerův pohár patří Finům. Kuopio porazilo kanadský výběr na nájezdy

Až nájezdy musely rozhodnout finále Spenglerova poháru. Souboj mezi výběrem Kanady a finským klubem KalPa Kuopio dospěl po vyrovnané základní části (1:1) a prodloužení až do této individuální fáze zápasu. Větší nervy a lepší techniku předvedli v nájezdech finští hráči. Finsko slaví první titul na prestižním turnaji v historii, Kuopio dokázalo zvítězit při svém premiérovém startu.

Radost hráčů finského Kuopia
zdroj: ČTK/AP autor: Gian Ehrenzeller

Finále v osmé sérii rozstřelu rozhodl útočník Jaakko Rissanen. Kanada tak na 92. ročníku tradičního turnaje na rekordní šestnáctý triumf nedosáhla a stále se dělí o pozici nejúspěšnějšího týmu s pořádajícím Davosem.

Na první branku 6300 diváků ve vyprodané Vaillant Areně čekalo až do 46. minuty, kdy slavila vedení Kanada. Po přihrávce Adama Cracknella ujel Torrey Mitchell, jehož pokus o blafák sice slovenský gólman Denis Godla vypíchl hokejkou, ale Daniel Winnik okamžitě z dorážky otevřel skóre.

KalPa odpověděla necelých devět minut před koncem. Střelu Lasseho Lappalainena ještě Zach Fucale vyrazil, ale do odkryté branky doklepl puk Eetu Luostarinen.

V prodloužení pomohla Godlovi po bekhendovém pokusu Dalpeho tyčka. Po nájezdech se díky Rissanenovi radoval aktuálně jedenáctý tým finské ligy.

Hokejový Spenglerův pohár v Davosu - finále:

Kanada - KalPa Kuopio 1:2 po sam. nájezdech (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)

Branky: 46. Winnik - 52. Luostarinen, rozhodující sam. nájezd Rissanen.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články