Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Sparta v souboji o třetí místo porazila Hradec a přeskočila ho v tabulce

Praha – Přímý souboj o třetí místo v tabulce ovládla Sparta. Pražané na domácím ledě v dramatickém souboji udolali Hradec Králové 4:3 a připsali si šestou výhru z posledních sedmi zápasů. Třemi body za gól a dvě asistence se na tom podílel slovenský útočník Lukáš Cingel. Mountfield prohrál poprvé po pěti vítězstvích.

Hokejisté Sparty slaví gól v síti Hradce Králové
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Sparta nastoupila bez marodů Hlinky a Přibyla, naopak do sestavy se vrátil Réway a na střídavý start z prvoligových Českých Budějovic se objevil v sestavě Pražanů Josef Straka. Mountfield se v úvodu ubránil při Skokanově vyloučení, ale v šesté minutě už se domácí prosadili. Ďalogovu střelu po Cingelově přihrávce ještě Kantor vyrazil, ale z dorážky se prosadil Klimek. 

V deváté minutě se Pražané radovali znovu. Sabolič ještě po průniku neuspěl, ale k puku se dostal Cingel, který už prostřelil hradeckého gólmana mezi betony. Hosté se pak ubránili při Mertlově vyloučení a sami při Saboličově trestu snížili. Novotného překonal z pravého kruhu Kudrna. Vrátit Spartě dvoubrankový náskok mohl Straka, ale Kantor zasáhl lapačkou. 

Východočeši v úvodu druhé části vytěžili z aktivity vyrovnání. Ve 27. minutě si Kudrnovu přihrávku na Mertla srazili sparťané do vlastní branky. Další šanci hostů měl Knotek, ale Novotného nepřekonal.

Naopak 56 vteřin po vyrovnání se vrátila do vedení Sparta, když Polášek z pravého kruhu trefil levý horní roh Kantorovy branky. Při Mertlově trestu měli šance na zvýšení náskoku Klimek a Sabolič. 

Ve 42. minutě Pražané pojistili náskok, když se trefili hned tři vteřiny po návratu vyloučeného Deje. Obránce Ďaloga projel po levé straně a bekhendovou střelou překonal hradeckého gólmana. Oba týmy pak nevyužily po dvou početních výhodách a v 56. minutě zdramatizoval závěr povedenou ránou bek Pláněk. Těsný náskok Sparta ale udržela i při závěrečné power play. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta Praha - Mountfield HK

HC Sparta Praha - Mountfield Hradec Králové 4:3 (2:1, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Klimek (Ďaloga, Cingel), 9. Cingel (Sabolič), 28. Polášek (Cingel, Piskáček), 42. Ďaloga (Pech) - 18. Kudrna (Mertl), 27. Kudrna (Šimánek), 56. Pláněk (Skokan). Rozhodčí: Fraňo, Hodek - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 3:6, navíc Réway (Sparta) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 5434.

Sparta: F. Novotný - Ďaloga, J. Mikuš, Polášek, Piskáček, Hrbas, Barinka - Kumstát, Pech, Rolinek - Réway, J. Straka, Buchtele - Klimek, Cingel, Sabolič - M. Procházka, Volek, Dvořáček. Trenéři: Jandač a Moták.

Hradec Králové: Kantor - Slovák, Vydarený, Pláněk, Vašíček, Jank, Frühauf - Kudrna, Mertl, Šimánek - Skokan, Dej, Kukumberg - Červený, T. Knotek, Pospíšil - P. Beránek, Kopta, Valcourt. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Zdeněk Moták (Sparta): "Hradec byl velice dobrý a těžký soupeř. Věděli jsme, že mají velice dobře organizovanou obranu ve středním a obranném pásmu. Dostali jsme se do vedení 2:0 a mohli jsme přidat ještě nějaké góly, ale o vedení jsme přišli. Ve třetí třetině jsme měli přesilové hry, které jsme bohužel nevyužili. Byli jsme potrestáni a mohlo se stát, že by soupeř vyrovnal. Byl to vyrovnaný zápas a my si vítězství a tří bodů velice ceníme."

Peter Draisaitl (Hradec Králové): "Výsledek je logická konsekvence těch šedesáti minut na ledě. My jsme zaostávali víceméně ve všem. Spíš jsme hráli dneska jako tým, který pětkrát za sebou prohrál, a ne jako tým, který pětkrát za sebou vyhrál. Sparta byla dneska lepší."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články