Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Sparta v retro dresech přišla o sérii výher, Vítkovice rozhodly v prodloužení

Praha – Série extraligových výher v řadě hokejistů Sparty se zastavila na čísle šest. Vítěznou jízdu Pražanů uťaly Vítkovice, které v O2 areně triumfovaly 4:3 po prodloužení. Rozhodující trefu zaznamenal Ondřej Roman. Ostravané tak zdolali svého soka i potřetí v sezoně.

Michael Vandas z Vítkovic se raduje z gólu v síti Tomáše Pöpperleho ze Sparty
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Sparta do zápasu nastoupila v černých retro dresech, jež připomínaly ty, v nichž absolvovala premiérový start v nejvyšší soutěži v roce 1937, duel navíc odstartoval extraligové akce k 80. výročí od založení soutěže.

Úvod se domácím vydařil a již ve čtvrté minutě otevřel skóre po ukázkově provedeném přečíslení dva na jednoho kapitán Hlinka. Další gól mohli přidat Martin Procházka nebo Vrána, připraveného Dolejše ve vítkovické brance ale nepřekonali.

Hosté se výrazněji připomněli v oslabení; při Oleszově vyloučení mohl vyrovnat z brejku Roman, neuspěl ale stejně jako vzápětí Kolouch. Podařilo se to až Klokovi na začátku druhé třetiny. Bezprostředně po skončení přesilové hry signalizovali rozhodčí další trest pro Spartu, přesná střela obránce Ridery jej ale zrušila.

Pražané následně zvýšili obrátky a Dolejš musel řešit řadu situací. Ve 26. minutě však kapituloval, když Cingelovu přihrávku zpoza branky zužitkoval Kudrna. Následně ale domácí opět ubrali, navíc často chybovali v rozehrávce a hosté toho využili.

V 32. minutě vyrovnal Kolouch a o šest minut později překonal Pöpperleho střelou na bližší tyč Olesz. Gólman domácích sice dokázal puk za svým tělem lapačkou zastavit, videorozhodčí však potvrdil, že tak učinil až za brankovou čárou.

Sparta měla sice výraznou střeleckou převahu, v koncovce se jí ale nedařilo. Stejně jako v předešlém zápase proti Plzni se navíc domácí dlouho neprosazovali ani v početních výhodách. V polovině třetí třetiny se do slibné šance dostal Cingel, vyrovnat ale nedokázal. V 56. minutě však byli současně vyloučeni Kucsera s Romanem a Pražané přece jen zásluhou Vrány vyrovnali.

Když poté na konci normální hrací doby nevyužili další početní výhodu, muselo se prodlužovat. Již po 18 sekundách však duel ukončil Roman.

HC Sparta Praha - HC Vítkovice Ridera 3:4 v prodl. (1:0, 1:3, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 4. J. Hlinka (P. Vrána), 26. A. Kudrna (Cingel, Uher), 58. P. Vrána (J. Mikuš, J. Hlinka) - 22. Klok (Roman, Kucsera), 32. Kolouch (D. Květoň, Vandas), 38. Olesz, 61. Roman (Tybor, Klok). Rozhodčí: Lacina, Polák - Bláha, Špůr. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. Diváci: 5751.

Sparta: Pöpperle - Piskáček, J. Mikuš, Švrček, Kalina, Gernát, Nedomlel, Barinka - Klimek, P. Vrána, J. Hlinka - Uher, Cingel, A. Kudrna - Forman, Pech, Kumstát - M. Procházka, Černoch, O. Procházka. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.

Vítkovice: Dolejš - Sloboda, Klok, Hrbas, Baranka, Kovář, Výtisk - Tybor, Roman, Kucsera - Hudeček, Stastny, Olesz - Vandas, Kolouch, D. Květoň - Tomi, E. Němec, P. Zdráhal. Trenéři: Petr a Trnka.

Jiří Veber (Sparta): "Vítkovice měly výborný pohyb, první třetinu jsme se s tím výborně vypořádali. Ve druhé jsme ale po našich individuálních chybách, k nimž by nemělo docházet, inkasovali. A pak jsme nebyli schopni využít šance, které jsme si připravili. Chyběla nám důslednost a důraz. V prodloužení jsme hráli chvilku přesilovku a hned z protiútoku jsme dostali gól, o to porážka mrzí více. Prohráli jsme s Vítkovicemi potřetí, ale já bych se v tom nepitval. Ještě se v základní části jednou utkáme a věřím, že to otočíme."

Jakub Petr (Vítkovice): "Rozhodla asi druhá třetina, kdy jsme vstřelili tři branky, což se nám tady moc často nestává. Ve třetí části jsme byli blízko tříbodovému zisku, ale fauly znamenaly dvojnásobnou přesilovku Sparty a ta je proti takovému soupeři těžko ubránitelná. Byly ale vidět mentalita a duch týmu, což je to největší, co bych z víkendu vyzdvihl. Hráli jsme na Spartě a v Třinci - u favoritů ligy - a máme tři body. Jsme přesvědčeni, že jsme na správné cestě, i když tam stále jsou fáze, kdy zkušenější soupeři nad námi dominují. Teď je na nás, abychom to potvrdili v dalších zápasech doma i venku proti soupeřům, kteří jsou v tabulce kolem nás."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články