Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparta si v září zahraje s New Yorkem Rangers

Praha - Hokejisté pražské Sparty sehrají 29. září ve své Tesla Aréně zápas s New Yorkem Rangers. Slavný klub NHL se bude v Evropě připravovat na start nového ročníku NHL, který zahájí 7. a 8. října ve Stockholmu duely proti Los Angeles a Anaheimu. Sparta se tak stane druhým českým klubem, který přivítá mužstvo z NHL. Loni v Liberci nastoupil v přípravném zápase Boston. Bruins pak na startu sezony NHL odehráli dva zápasy s Phoenixem v pražské O2 areně.

Organizovat utkání s Rangers bude Sparta ve spolupráci s marketingovou agenturou Česká sportovní, která se podílela na představení NHL v Česku jak loni, tak i v roce 2008. Tehdy poprvé v Praze nastoupili právě Rangers proti Tampě Bay.

V New Yorku Rangers je aktuálně jediným českým zástupcem útočník Václav Prospal. Pokud ale neuzavře novou smlouvu, může se stát v létě nechráněným volným hráčem.

Je nám líto, video expirovalo.
NY Rangers si zahrají se Spartou

Hned po zveřejnění klubů pro letošní akci NHL Premiere už bylo jasno o dalších dvou přípravných zápasech. Anaheim bude hrát 4. října v Hartwall Areně proti Jokeritu Helsinky a ve stejný den nastoupí Los Angeles v Hamburku. Kluby NHL se na úvod sezony představí v Evropě popáté za sebou. Tentokrát vedle dvou duelů ve Stockholmu nastoupí také v jednom zápase v Helsinkách Anaheim s Buffalem a premiérově v Berlíně také v jednom duelu Los Angeles s Buffalem. Praha se letos o pořádání zápasu regulérní sezony NHL neucházela.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články