Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Sparta s Třincem jsou v semifinále, Boleslav v baráži rozstřílela Kladno

Praha - Extraliga zná první dva semifinalisty letošního play-off. Třinec postoupil po jasné výhře nad Pardubicemi, zato Sparta se s Vítkovicemi pořádně nadřela, slavit mohla až po samostatných nájezdech. K semifinále nakročilo Brno výhrou v Plzni, doma může rozhodnout. Hradec pak nedokázal vstřelit gól Zlínu, a pokud chce odvrátit konec sezony, musí na jihu Moravy vyhrát. Odstartovaly i barážové boje o extraligu, v nichž Mladá Boleslav jasně přehrála Kladno, Chomutov si doma poradil s Olomoucí a před vlastními diváky vyhrál poprvé od 22. listopadu.

Radující se sparťané
zdroj: ČTK autor: Milan Kammermayer

Třinec - Pardubice 6:3 (stav série 4:1, postupuje Třinec)

Hokejisté Třince jsou prvními semifinalisty extraligového play-off. V pátém utkání doma porazili Pardubice 6:3 a v sérii nakonec ztratili pouze jediný zápas. Naopak Pardubicím, které načaly vyřazovací boje už předkolem, sezona končí.

Report, sestřih a ohlasy (//sport/hokej/267588-trinec-poctvrte-porazil-pardubice-a-slavi-postup-do-semifinale/)

Sparta - Vítkovice 2:1 SN (stav série 4:1, postupuje Sparta)

Hokejisté pražské Sparty porazili v pátém čtvrtfinále play-off extraligy Vítkovice 2:1 po samostatných nájezdech a postoupili poprvé od roku 2009 do semifinále. Vítěz základní části ovládl sérii 4:1 na zápasy. Duel rozhodl Lukáš Pech.

Report, ohlasy a nájezdy (//sport/hokej/267629-sparta-v-najezdech-zdolala-vitkovice-a-je-v-semifinale/)

Zlín - Hradec Králové 4:0 (stav série 3:2)

Hokejisté Zlína zvítězili nad Hradcem Králové 4:0, ujali se v sérii 3:2 na zápasy a v pátek na východě Čech mohou dovršit postup. Za Berany se do střelecké listiny zapsali obránce Oldřich Horák a útočníci Ondřej Veselý, Zdeněk Okál a Pavel Kubiš. Své první čisté konto v extralize vychytal Tomáš Štůrala, který dostal poprvé v play off přednost před Liborem Kašíkem.

Report, sestřih a ohlasy (//sport/hokej/267615-zlin-si-doma-presvedcive-poradil-s-hradcem-ktery-se-nezmohl-na-gol/)

Plzeň - Brno 2:3 (stav série 2:3)

Hokejisté Brna vyhráli v pátém utkání čtvrtfinále na ledě Plzně 3:2, ujali se stejným poměrem i vedení v sérii a mají proti úřadujícímu mistrovi mečbol. Vítěznou branku zaznamenal při přesilové hře ve 43. minutě Libor Pivko. Šesté utkání se hraje v pátek na ledě Komety.

Report, sestřih a ohlasy (//sport/hokej/267612-brno-tesne-vyhralo-v-plzni-a-doma-muze-rozhodnout-o-postupu/)

Chomutov - Olomouc 3:1 (baráž o extraligu)

Hokejisté Chomutova vstoupili vítězně do baráže o extraligu, když v 1. kole porazili Olomouc 3:1. Poslední tým extraligy vyhrál teprve druhý z posledních 32 soutěžních zápasů. Na úspěšném vstupu Pirátů do boje o záchranu se podíleli brankami Radek Havel, Vojtěch Kubinčák a Nikola Gajovský, za druhý tým první ligy snižoval na 1:2 Matěj Pekr.

Report, sestřih a ohlasy (//sport/hokej/267619-olomouc-nerozjela-baraz-dobre-prohrala-v-chomutove/)

Mladá Boleslav - Kladno 6:1 (baráž o extraligu)

Hokejisté Mladé Boleslavi v 1. kole baráže o extraligu porazili Kladno 6:1 a čtyřmi body za dvě branky a stejný počet asistencí se na tom podílel kapitán David Výborný. Vítěz první ligy nakročil k vítězství ve středočeském derby už během první třetiny, kterou vyhrál 3:0.

Report, sestřih a ohlasy (//sport/hokej/267618-boleslav-vletla-do-baraze-s-vervou-a-smetla-kladno/)

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články