Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta nestačila doma na Jukurit, rozhodla druhá třetina

Sparta zakončila účast v Lize mistrů porážkou, doma prohrála s finským týmem Jukurit Mikkeli 3:6. Pražané nastoupili k zápasu s jistotou, že do vyřazovací části neprojdou. Před týdnem totiž kvůli poruše letadla neodcestovali do Finska a vedení soutěže zápas zkontumovalo ve prospěch Seveřanů.

Pražané k zápasu nastoupili bez řady opor, na střídačce zůstala brankářská jednička Kovář, nehráli kapitán Řepík, obránci Němeček, Graňák, Jurčina nebo útočníci Sobotka, Forman a Přibyl.

Domácí se v první třetině dostali zásluhou Gustafa Thorella do vedení, ale Jukurit o 89 sekund později v přesilovce vyrovnal. Asistenci si připsal i Michal Kovařčík, jeden ze dvou českých hráčů v sestavě finského týmu.

Ve druhé části posunul v přesilovce pět na tři Spartu do vedení Polášek, ale následně se prosazoval jen soupeř. Jeden ze čtyř gólů vstřelil Kovařčík, jenž do Jukuritu přišel před sezonou z extraligového Třince. Hostům pomohl i pětiminutový trest Safina, v přesilovce se prosadili dvakrát.

"Tohle si bohužel nemůžeme dovolit. V oslabení jsme dostali dva góly a musíme se z toho poučit. Poslední dobou se nám stává často, že si rozhodíme tempo hry zbytečnými vyloučeními. Navíc jsme hráli ve slepované sestavě, takže to bylo o to těžší," uvedl útočník David Tomášek.

V závěrečné třetině skóroval jednou každý tým, o osudu utkání bylo ale rozhodnuto. "Finové výborně bruslili a celkově to nebyl špatný zápas. Myslím, že první třetina byla z naší strany celkově kvalitní. Poté samozřejmě přišly nějaké, ať už taktické, nebo individuální chyby a soupeř to svou kvalitou dokázal potrestat," dodal Tomášek.

Sparta Praha - Jukurit Mikkeli 3:6 (1:1, 1:4, 1:1)

Branky a nahrávky: 17. Safin (G. Thorell, Mikliš), 25. Polášek (Tomášek), 46. Tomášek (E. Thorell, Horák) - 19. Jurmo (Puistola, M. Kovařčík), 27. Jormakka (Harju), 30. Mäkiaho (Harju, Larsen), 31. Häkkilä (Immonen, Batna), 36. M. Kovařčík (Puistola, Jurmo), 41. Mäkinen (Puistola, Mäkiaho). Rozhodčí: Iwert (Něm.), Pražák - Špůr, J. Svoboda (všichni ČR). Vyloučení: 4:7, navíc Safin (Sparta) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:3. Diváci: 2673.

Sparta: Kořenář - Polášek, Krutil, Mikliš, M. Jandus, Böhm, Tomek, Ducháč - E. Thorell, Horák, Tomášek - Safin, G. Thorell, Simon - Hrabík, M. Vitouch, Hauser - Konečný, D. Vitouch. Trenér: Patera.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články