Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Sparta letos poprvé zdolala Litvínov, doma mu dala "sedmičku"

Praha – Do zápasu nevstoupili dobře a již po třech minutách proti Litvínovu prohrávali. Hokejisté Sparty však utkání s Vervou dokonale otočili. Druhému celku extraligy nasázeli sedm branek, vyhráli 7:1 a na svého soupeře v tabulce ztrácí již jen bod. Zároveň Severočechy, kteří přišli o sérii pěti výher, porazili poprvé v sezoně.

Slavící hokejisté Sparty
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Úvod patřil Litvínovu. Nejdříve měl šanci Šrámek a ve třetí minutě vyřešil přečíslení tří na jednoho sám Lukeš, který z levého kruhu překonal Novotného. Spartě se nedařilo, chybovala a Novotný musel pochytat několik pokusů. Nejnebezpečnější byly střela Jánského a dva pokusy Petružálka.

Na druhé straně zahrozil poprvé v osmé minutě Buchtele a před polovinou úvodní části při Hüblově vyloučení domácí slavili vyrovnání. Hlinka se z pravého kruhu trefil bekhendem přesně pod horní tyč a připsal si jubilejní 200. gól v domácí nejvyšší soutěži.

Při Saboličově vyloučení mohl Litvínovu vrátit vedení Hanzl, ale těsně minul. Ve 13. minutě se prosadila čtvrtá sparťanská formace a po Volkově přihrávce usměrnil puk za Francouze osamocený Procházka. V 15. extraligovém utkání dal první gól. Těsně před první pauzou málem zvýšil Buchtele, po jehož pokusu kotouč jen těsně nepřešel brankovou čáru.

Na začátku druhé části hrála Sparta po Hanzlově faulu přesilovku, ale vyrovnat mohl Hübl, jehož únik Novotný zlikvidoval. Domácí odolali při Ďalogově trestu a sami v 31. minutě využili početní výhodu čtyř proti třem po Poláškově ráně. Za 39 vteřin upravil skóre Sabolič, který se dostal k puku po závaru, jemuž předcházelo Formanovo nahození zpoza branky.

Po vyloučeních Klimka a Mikuše hrál Litvínov 71 vteřin v pěti proti třem, ale Novotný pokusy Ručinského, Hübla i Hanzla kryl. Hosté nevyužili ani další šance na to, aby se ještě pokusili vrátit do hry o body. V úvodu třetí části v přesilovce znovu v úniku neuspěl Hübl a Sparta se ubránila i 52 vteřin ve třech proti pěti.

V 46. minutě udeřila hned dvakrát Sparta. Po přihrávce Buchteleho zpoza branky se prosadil podruhé v zápase Sabolič a stejně tak i 38 sekund nato Procházka. Ten zakončil do prázdné branky, protože Francouze vychýlil mimo brankoviště předchozí souboj. Vzápětí jej nahradil Horák, jehož ještě překonal v 58. minutě Forman. V závěru ještě neproměnil v oslabení únik Volek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta - Litvínov

HC Sparta Praha - HC Verva Litvínov 7:1 (2:1, 2:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 10. J. Hlinka (Réway, Eminger), 13. M. Procházka (Volek, Dvořáček), 31. Polášek (J. Hlinka, Eminger), 32. Sabolič (Forman, Buchtele), 46. Sabolič (Buchtele, Forman), 46. M. Procházka (Volek, Dvořáček), 58. Forman (Sabolič, Barinka) - 3. Lukeš (Hübl). Rozhodčí: Hribik, Pavlovič - Kis, Lučan. Vyloučení: 9:6. Využití: 2:0. Diváci: 8272.

Sparta: F. Novotný - Eminger, Polášek, Ďaloga, J. Mikuš, Švrček, Barinka - Réway, J. Hlinka, Klimek - Kumstát, Pech, Rolinek - Forman, Buchtele, Sabolič - M. Procházka, Volek, Dvořáček - Černoch. Trenéři: Jandač a Moták.

Litvínov: Francouz (46. L. Horák) - Gula, Kubát, Pavlík, T. Pavelka, Štindl, Frolo, od 50. navíc Baránek - Jánský, Hübl, Lukeš - Petružálek, R. Hanzl, Ručinský - Martynek, Gerhát, Trávníček - Písařík, Šrámek, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Zdeněk Moták (Sparta): "Klíčem k úspěch byl dneska Filip Novotný, který chytal výborně a navíc chytil výborným litvínovským střelcům dva samostatné nájezdy. Dále pak ubráněné přesilovky soupeře, o kterých víme, že jsou opravdu výborné. Připravovali jsme se na ně a ubránili jsme i oslabení tři na pět."

Radim Rulík (Litvínov): "Blahopřejeme Spartě. Byla dneska jednoznačně lepší a zaslouženě vyhrála."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články