Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Zraněný Sobotka: Bolest odeznívá, snad to bude dobré

Praha - Hokejový útočník Vladimír Sobotka se znovu zapojil do tréninku české reprezentace před blížícím se Světovým pohárem po čtvrtečním zranění ramene v přípravném utkání proti Rusku v Petrohradu. Před odpoledním odletem do zámoří se však na poslední přípravě ještě vyhýbal osobním soubojům. Zkušený centr ale věří, že bude schopen nastoupit do středeční generálky před turnajem proti mladému severoamerickému výběru a poté i do zápasů na Světovém poháru.

"Trochu si zvykám na tu bolest. Uvidíme, jak to bude vypadat na cestě tam, potom máme ještě den volna, takže mám ještě čas na to, aby se to zlepšilo, a potom normálně půjdu na led," řekl Sobotka. Hned po tréninku si rameno ledoval a zvýšenou péči mu plánoval věnovat i při dlouhé cestě. "Nevím, jak na to bude tělo reagovat, ale myslím, že to bude dobré," věří devětadvacetiletý útočník.

Optimismus mu dodává i fakt, že se jeho stav stále zlepšuje. "Bolest odeznívá, to je pozitivní. Každým dnem se to zlepšuje, takže by tam neměl být problém. Ale uvidí se, až přijde nějaký souboj," řekl Sobotka s tím, že opravdový test přijde až v utkání.

Sobotka doplatil na souboj s obráncem Zajcevem v polovině utkání. Hned mu bylo jasné, že to není dobré. "Jestli jsem měl černé myšlenky? Jo, určitě. Hned mi proběhly hlavou. Už se na to ale snažím nemyslet a jsem rád, že to dopadlo takhle," oddechl si Sobotka, který se dlouho nezvedal z ledu a poté zamířil rovnou do kabiny a na vyšetření do nemocnice.

V Petrohradu i následně v Praze se ale ukázalo, že nic zlomeného nemá. "Hned po nárazu jsem mohl hýbat s rukou, takže jsem věděl, že tam nebude nic zlomeného nebo natrženého," řekl Sobotka, jenž má se zraněními problém prakticky celou kariéru.

Už tak přišel i o řadu turnajů. "Jestli jsem smolař? Jsem. Já se o tom ale nechci bavit, bohužel takový je hokej. Mám pořád nějaké zranění a snažím se z toho nějak vylízat," pokrčil rameny rodák z Třebíče, jenž měl na konci předešlé sezony problémy se zády a byl tak ohrožen i jeho start na Světovém poháru.

Češi se po tréninku přesunuli do zámoří

Český tým dnes v O2 areně trénoval necelou hodinu, příliš se však nevěnoval nácvikům herních situací. Hráči se snažili "vyjezdit" únavu z předešlého utkání. "Kluci se v sobotu vydali, bojovali. Dokázali zápas zvrátit poté, co jsme na začátku třetí třetiny dostali gól, a bylo to super pro jejich sebevědomí i pro lidi. Byl to velmi dobře odmakaný a vybojovaný zápas," řekl asistent trenéra Václav Prospal.

Speciálem společnosti Air Canada následně hokejisté nabrali směr Pittsburgh, kde je ve středu čeká generálka na Světový pohár proti Výběru Severní Ameriky. Na starém ruzyňském letišti jim hodně zdaru na turnaji popřál i tenista Radek Štěpánek, který má mezi hokejisty řadu dobrých kamarádů a využil před odletem možnosti konzultace s fyzioterapeutem Pavlem Kolářem, jenž je členem výpravy.

"Čeká nás dlouhý let, poté se budeme muset vyrovnat s časovým posunem. To by ale neměl být problém. Kluci jsou zkušení a 95 procent jich do zámoří létá, takže vědí, kdy se mají jít vyspat a co mají dělat," uvedl Prospal. V Pittsburghu poté budou mít hráči den volna, podle reglementu turnaje nesmějí v pondělí trénovat.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články