Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Proti USA vyrazí Češi s Mrázkem, Faksa čeká na verdikt lékaře

Toronto - Český výběr ve středu naposledy trénoval v MC Centre. S týmem absolvoval trénink i Radek Faksa, jehož start v utkání s USA stále není jistý. O jeho osudu v následujícím duelu rozhodne lékař. Do branky se postaví v zápase s Američany Petr Mrázek, který dostal přednost před Michalem Neuvirthem, jenž turnaj zahájil. Čeští hokejisté, stejně tak jako Američané už postoupit nemohou, přesto chtějí turnaj dohrát se ctí.  

Jakub Voráček, Tomáš Plekanec a Michal Birner
zdroj: ČTK/Kamaryt Michal

Český tým trénoval ve středu v tréninkové hale Toronta Maple Leafs, která má k dispozici čtyři kluziště, tedy polovinu toho, co celá Praha dohromady. Češi se zde připravovali na zápas s Amerikou, tedy souboj o třetí místo ve skupině. Do branky v posledním utkání české reprezentace na turnaji se postaví gólman, který odchytal utkání i proti Výběru Evropy – Petr Mrázek.

O nasazení trojky Ondřeje Pavelce v duelu, který už nemůže rozhodovat o postupu, trenéři neuvažovali. "Měli jsme dva gólmany, kteří začnou turnaj. Ondra byl seznámený se svou rolí, mohlo se stát cokoliv. Rozhodli jsme se takhle," prohlásil asistent trenéra Jaroslav Špaček. Do hry by se měl zapojit i útočník Radek Faksa. 

Je nám líto, video expirovalo.
Český tým absolvoval trénink před utkáním s USA

"Máme naplánováno, že bude hrát Radek Faksa, že se vrátí do sestavy, půjde normálně do tréninku, ale ještě proběhne výstupní lékařská prohlídka a podle toho budeme reagovat, jestli mu to bude povoleno, nebo ne," řekl Jiří Kalous, asistent trenéra hokejové reprezentace. "Už je to lepší, nebylo mi moc dobře, ale už jsem se vyspal pár dní. Cítím se o dost líp," řekl Faksa.

Následky otřesu mozku v NHL pečlivě hlídají a Faksa prošel srovnávacími testy podobně jako už při vstupní prohlídce na začátku přípravného kempu před Světovým pohárem v Praze. "Přišel za mnou doktor na hotel, poslal ho tam manažer z Dallasu. Porovnávali to. Čekají mě teď ty samé testy a ještě nějaké navíc," podotkl Faksa. 

Podle zdravotního stavu se může rozhodnout, zda by se nedočkal startu na turnaji i sedmý obránce Tomáš Kundrátek. "Máme nějaká zranění a takové věci, tak čekáme, jak to vykrystalizuje večer. Když bude místo pro něj, tak naskočí, jinak bychom chtěli podržet ty hráče, kteří hráli," dodal Špaček ke složení obrany. Se Spojenými státy americkými se Češi utkali naposledy ve čtvrtfinále květnového mistrovství světa a prohráli 1:2 po samostatných nájezdech. Vývoj turnaje oběma celkům sebral naději, aby i v Torontu byl jejich souboj přímou bitvou o semifinále.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články