Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Na Výběr Evropy půjde reprezentace s Mrázkem v brance

Toronto - Čeští hokejisté nastoupí po úvodní vysoké porážce 0:6 s Kanadou v druhém utkání na Světovém poháru proti Výběru Evropy v brance s Petrem Mrázkem, který nahradí Michala Neuvirtha. Změny budou i ve všech čtyřech útočných formacích. Nejistý je start útočníka Radka Faksy, který otřesený odstoupil po první třetině prvního zápasu. Přímý přenos odvysílá v pondělí ČT sport a náš web, utkání od 20:40 odkomentují Robert Záruba a Martin Hosták.

Petr Mrázek
zdroj: ČTK/Šulová Kateřina

"Trošinku se to proházelo. Jednou z příčin je i to, že nevíme, jaký stav bude u Radka Faksy. Proběhne tam ještě další vyšetření a od toho se to bude dál odrážet. Ale chceme samozřejmě dát těmi změnami týmu impulz. Nelíbily se nám nějaké věci a to je důvod, proč jsme je udělali," řekl asistent trenéra Jiří Kalous.

Po Neuvirthovi, který inkasoval proti Kanadě z 50 střel šest branek, dostane příležitost Mrázek. "Michal Neuvirth odchytal výborný zápas. I když jsme dostali hodně branek, tak spoustu dalších pochytal. My ale jdeme zápas od zápasu a teď chceme, aby šel do brány Petr Mrázek. Věříme, že bude mít taky dobrý zápas," uvedl Kalous.

"Těším se, je to super, že se dostanu do brány. Víme, o co hrajeme, a musíme se na to připravit," řekl Mrázek, který má bronz z mistrovství světa ve Švédsku a Finsku z roku 2012. Tam si ale jako trojka připsal jediný krátký start v základní skupině na konci duelu s Německem.

Čeká jej souboj se spoluhráčem z Detroitu Tomášem Tatarem. "Asi nějaké hecování proběhne. Vždycky jsme si dělali srandu, že když budeme hrát proti sobě, bude to něco zvláštního a nového. Těším se na to. Ale není to jen o něm, je to o celém mančaftu. Mají kvalitní tým a je to vidět," dodal Mrázek, který v NHL odchytal 94 utkání v základní části a dalších deset v play-off.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články