Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sobotka po konci v Rapperswilu podepsal měsíční kontrakt se Spartou

Spartu posílil zkušený útočník Vladimír Sobotka. S pražským klubem se dohodl zatím na měsíční spolupráci, hrát by mohl už v úterý proti Mladé Boleslavi. Zda zůstane v extralize, bude záležet na případných nabídkách na návrat do zámoří, případně do KHL, kde dříve působil v Omsku.

Vladimír Sobotka
zdroj: ČTK/AP autor: Jeffrey T. Barnes

Třiatřicetiletý český reprezentant hrál v minulé sezoně NHL za Buffalo a poté, co se stal volným hráčem, podepsal v říjnu krátkodobou smlouvu se švýcarským celkem Rapperswil-Jona.

Po měsíci a pouhých čtyřech odehraných zápasech tam ale skončil a nyní na podobném principu bude působit ve Spartě.

"Měli jsme o Vláďu velký zájem. Je to poctivý a šikovný hokejista, který umí zahrát skvěle nejen dopředu, ale také dozadu. Filip Chlapík s námi bohužel v tuto chvíli hrát nemůže, podepsal novou smlouvu a chce se vrátit do NHL. Když se naskytla možnost spolupráce s dalším špičkovým hráčem se zkušenostmi z NHL, nemohli jsme ji nevyužít," uvedl sportovní manažer Sparty Jaroslav Hlinka.

Pražský klub nebyl jediným zájemcem o služby hokejisty, který hrál v NHL i za Boston a St. Louis a má v zámořské soutěži na kontě během jedenácti let 599 zápasů včetně play-off.

"Ve hře byly tři kluby a nějaké nabídky z Ruska. Se Spartou jsme se dohodli na podmínkách, navíc Sparta je klub, který má nejvyšší ambice. Já jsem seděl už tři týdny doma, chtěl jsem hrát zase hokej," řekl Sobotka, který v závěru angažmá ve Švýcarsku byl v karanténě kvůli nemoci covid-19 zjištěné u několika hráčů týmu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články