Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Smoleňák jde opět zkusit KHL, míří do Traktoru Čeljabinsk

Čeljabinsk (Rusko) - Útočník Radek Smoleňák míří z Pelicans Lahti do Kontinentální hokejové ligy. Momentálně nejlepší střelec finské ligy, který ve čtvrtek na turnaji Karjala debutoval v české reprezentaci, už působil v KHL krátce v uplynulé sezoně.

Radek Smoleňák
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

V Lahti strávil už část minulých dvou sezon. V tomto ročníku zaznamenal šestadvacetiletý hráč v dresu Pelicans v 21 zápasech 19 bodů za 14 branek a pět asistencí. Vládne tabulce střelců s náskokem dvou gólů před Niklasem Hagmanem z Ässätu Pori a v produktivitě je třetí o dva body za vedoucím Hagmanem. V Traktoru působí také český útočník Jan Bulis.

Do KHL zamířil Smoleňák z Lahti už loni v prosinci, ale za Nižnij Novgorod sehrál jen sedm utkání, v nichž vstřelil jednu branku. Začátkem února se přesunul do švédské Timry, kde dohrál sezonu. Pak se vrátil do Lahti.

Smoleňák má na kontě i sedm startů v NHL za Tampu Bay a Chicago, v nichž zaznamenal jednu asistenci. V zámoří strávil po odchodu z juniorky Kladna v roce 2004 šest let. Po návratu hájil v sezoně 2010/11 barvy pražské Sparty a Kladna, následně zamířil do Ässätu Pori a pak do Lahti.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články