Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šmíd: Už od rána bylo vidět, že do zápasu půjdeme s jinou hlavou

Liberec odehrál druhý finálový duel extraligy proti Třinci ve zcela odlišném rozpoložení než ten úvodní. A výsledek se dostavil. Čtvrteční porážku 1:2 odčinili Bílí Tygři výhrou 3:1 a nepustili tak Oceláře do trháku před stěhováním série na jejich půdu. Podle zkušeného beka Ladislava Šmída sehrálo velmi důležitou roli pozápasové setrvání v kabině po neúspěšném vstupu do boje o titul.

Ladislav Šmíd se raduje s brankářem Romanem Willem
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Byl tam dlouhý pohovor, hlavně ze strany Švícka (Martin Ševc), který ví, co obnáší vyhrávat finále," přiblížil Šmíd.

"Každý se podíval do zrcadla a vzal si ta slova k srdci. Druhý den ráno se v kabině objevil úplně jiný tým, byli jsme nastartovaní už od probuzení. Už od rána bylo vidět, že jsme přišli s jinou hlavou do zápasu," dodal Šmíd.

Na čem se to nejvíce projevilo? "Měli jsme úplně jinou energii, bruslili jsme. Zápas jsme si zasloužili. Tlačili jsme soupeře, hráli jsme na puku a cpali to do brány. Z mého pohledu to byl velice kvalitní výkon," ocenil přístup celého mužstva Šmíd.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 2. finále play-off Liberec - Třinec

Po bezbrankové úvodní třetině přišel ještě další příval pozitivní energie navíc, když se Severočechům zkraje druhého dějství podařilo ubránit takřka minutovou přesilovku Třince pět na tři.

"Samozřejmě nás to nabudilo. To vám do žil nalije energii. Ale těch oslabení bylo hodně. Jestli byla, nebyla, to necháme na rozhodčích, k tomu se radši vyjadřovat nebudu. Bohužel je to ale opravdu hodně oslabení. Pokud je ubráníte, tak super, jenže pokud ne, energie jde dolů. Hráči z oslabení jsou unavenější a ti ostatní zase mimo tempo. Toho se musíme vyvarovat v příštích utkáních," zdůraznil Šmíd.

Ví, že je potřeba, aby Liberečtí tuto stránku hry vybalancovali. "Ty emoce v tom musí být, ale musí být v mezích. V prvním zápase to bylo až moc mrtvé, nebylo to vůbec jako finále, nekočkovalo se to, nehádalo... Tohle k play-off patří, byli jsme v tom hlavou i srdcem. Jsem rád, že jsme to herně i emocionálně zvládli," podotkl Šmíd.

Třiatřicetiletý obránce s bohatými zkušenostmi z NHL měl slova chvály na adresu brankáře Romana Willa.

"Klobouk dolů, Roman Will nás ohromně podržel, hlavně při oslabeních. Docela jsme se tam ale vydali, blokovali jsme střely, hráli dobře pozičně. Ať to byly fauly nebo ne, musíme se toho příště vyvarovat. Ale každé takové ubráněné oslabení nám vlije do žil šťávu, měli jsme dnes úplně jiný pohyb. Doufám, že si každý v kabině zapamatuje, co to vítězství obnášelo, a převedeme to i do třineckých utkání," přál si Šmíd.

Do Třince nyní pojede liberecký tým povzbuzený. "Nakopne nás to, ale zase si nemůžeme myslet o sobě nějaké takové kraviny, že série končí a podobně," varoval Šmíd.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články