Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Slovenský hokej zná nástupce Vůjtka. Novým koučem reprezentace je Cíger

Stará Lesná (Slovensko) – To, o čem se v posledních týdnech spekulovalo, se stalo skutečností. Nástupcem Vladimíra Vůjtka staršího na lavičce slovenské hokejové reprezentace se stal Zdeno Cíger. Vedení Slovenského svazu ledního hokeje (SZĽH) rozhodlo i o novém generálním manažerovi, jímž je další bývalý reprezentant Róbert Švehla.

"Jsme rádi, že Zdeno přijal naši nabídku. Jednání nebyla komplikovaná," uvedl prezident SZĽH Igor Nemeček. Cíger se stane prvním slovenským trenérem na střídačce národního týmu od roku 2010, kdy tým vedl Ján Filc. Následně reprezentaci trénoval Kanaďan Glen Hanlon a od roku 2011 Vůjtek.

Pětačtyřicetiletý bývalý vynikající útočník přiznal, že dostal nabídku, aby reprezentaci převzal po Vůjtkovi, jenž se v létě stal novým koučem české reprezentace, již minulý týden. "Nebudu mlžit. Jsem připravený postavit se k tomu čelem. Dostal jsem čas na rozmyšlenou, ale jsem připravený nabídku přijmout. Reprezentace se neodmítá," řekl Cíger.

Martinský rodák Cíger je trojnásobným bronzovým medailistou z mistrovství světa, během kariéry odehrál také 352 zápasů v NHL. Poté trénoval Slovan Bratislava, s nímž získal dva mistrovské tituly. V reprezentaci dělal v roce 2007 na MS asistenta Júliu Šuplerovi

Nemeček sice v minulých dnech uvedl, že Cíger je jedním z kandidátů, jeho jmenování ale potvrdil oficiálně až v úterý. Stejně tak i informaci, že novým generálním manažerem se stane další bývalý úspěšný reprezentant Švehla.

"Výkonný výbor rozhodl a schválil jako generálního manažera Róberta Švehlu a ten následně navrhl ke schválení jméno nového trenéra, kterým je Zdeno Cíger," uvedl Nemeček. Již dříve avizoval, že další složení realizačního týmu bude oznámeno až v polovině září.

Šestačtyřicetiletý Švehla, bývalý vynikající obránce, který se také prosadil v NHL, pochází stejně jako Cíger z Martina.

Úkolem nového realizačního týmu bude i uklidnit rozjitřenou atmosféru ve slovenském hokeji. Mezi svazem a bývalými i současnými hvězdami totiž panují napjaté vztahy od volby prezidenta svazu. V nich prohrál favorit hráčů Richard Lintner se staronovým šéfem Nemečkem a mnozí hokejisté od té doby nechtějí se svazem spojovat své jméno.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články