Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slovan prý skončí v KHL. Ve hře je EBEL liga i Česko

Moskva - Slovan Bratislava podle ruské agentury TASS po sezoně skončí v Kontinentální hokejové lize. Jak agentuře prý naznačil zdroj blízký vedení KHL, poslední klub tabulky Západní konference nebude v soutěži pokračovat z ekonomických důvodů. 

Již dříve se objevily informace, podle nichž by osminásobný slovenský šampion mohl od příštího ročníku působit v jiné mezinárodní lize EBEL, média spekulují i o možnosti jeho startu v české extralize.

"K nějakým telefonátům došlo a před třemi týdny jsme se na jedné akci setkali s šéfem klubu, ale vše bylo spíše v informativní rovině. Je však důležité zmínit, že zatím je to, že Slovan opravdu skončí v KHL, pouze ve fázi spekulací," řekl ředitel extraligy Josef Řezníček.

I podle lednového vyjádření generálního manažera Maroše Krajčiho je pro Slovan prioritou setrvání v KHL, kterou hraje od roku 2012, nyní však už vedení klubu údajně jedná o jiném řešení.

"Slovan už nebude financován z Ruska. V lize (KHL) bude pokračovat jen v případě, že si zajistí rozpočet sám, ale to není v jeho silách, zvlášť při současných ekonomických vztazích mezi Evropskou unií a Ruskem," citovala TASS svůj zdroj.

Zda bude případně extraliga vstřícná k tomu, aby otevřela svou náruč a přijala Slovan za člena soutěže, lze těžko předpovídat. Spekulace na toto téma jsou předčasné. "Byla by to otázka jednání s vedením extraligy a také bychom potřebovali vyjádření od všech klubů soutěže, jaký mají k této problematice postoj," uvedl Řezníček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články