Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Slavia se po výhře nad Pardubicemi vyhoupla do čela

Praha - Hokejisté pražské Slavie porazili ve třetím kole extraligy Pardubice 2:1 po samostatných nájezdech, a jsou tak jediným neporaženým týmem soutěže. I díky rozhodující trefě Jaroslava Bednáře se Slavia posunula do čela extraligy.

Slavia - Pardubice
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Pražané při své domácí premiéře začali aktivně. Otevřít skóre mohl již ve třetí minutě Jelínek, brankář Růžička byl ale pozorný. Krátce poté však inkasoval. Po Holubově střele se z dorážky prosadil Růžička. Hosté se připomněli při přesilové hře, Cetkovského teč se ale neujala. Ve dvojnásobné přesilovce mohli své vedení navýšit domácí, Růžičku ale podruhé nepřekonali. Hosté se snažili vyrovnat, ale naráželi buď na pečlivě zorganizovanou obranu nebo na bezchybného brankáře Furcha.

Po několika nebezpečnějších střelách, které dokázal domácí gólman vychytat, Pardubice přece jen vyrovnaly. Ve 35. minutě sice boj u mantinelu vyhráli domácí, ale následně se puk dostal na hůl Josefa Marhy, který s přehledem vyrovnal. Domácím přidali a snažili se získat vedení zpět na svou stranu. Blízko k tomu byl Petr Jelínek, který byl při oslabení Slavie faulovaný v gólové šanci, a dostal tak výhodu trestného střílení. Klička mu ale nevyšla a svou možnost neproměnil.

Oba týmy se snažily zvrátit vývoj utkání na svou stranu, a tak se hrálo nahoru-dolů, avšak bez výraznějšího a nebezpečnějšího zakončení. V 59. minutě se nechal vyloučit hostující Kousal, domácí z přesilové hry nedokázali gól vytěžit. Sotva se v prodloužení vrátil Kousal na led, fauloval znovu. Další vyloučení ho naštvalo tolik, že rozmlátil hokejku a dostal osobní desetiminutový trest za nesportovní chování.

Stejný trest dostal o minutu později i domácí útočník Růžička. V prodloužení se ovšem nepodařilo ani jednomu z týmů skórovat, a tak se zápas rozhodl v samostatných nájezdech. Ty rozhodl ve čtvrté sérii Bednář, kterému první pokus nevyšel, ve druhém byl ale přesnější.

HC Slavia Praha - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2:1 po sam. náj. (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 4. V. Růžička ml. (Holub, Skokan), rozhodující sam. nájezd Bednář - 36. Marha. Rozhodčí: Kalivoda, Hrubý - Charvát, Frodl. Vyloučení: 5:5, navíc V. Růžička ml. - Kousal oba 10 min. Bez využití. Diváci: 4 565.

Slavia: Furch - Kadlec, Štich, Kolařík, Holub, Valach, Wharton, Knot - Bednář, P. Jelínek, Tomica - Skokan, V. Růžička ml., Sklenář - Micka, Klhůfek, Krenželok - Stránský, Žejdl, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.

Pardubice: M. Růžička - V. Kočí, Píša, Ďaloga, Benák, Vašíček, Gregorc, Čáp - P. Sýkora, Kousal, Somík - Cetkovský, T. Nosek, T. Zohorna - Kolář, Marha, Starý - J. Veselý, Číp, Tybor. Trenéři: Venera a M. Říha ml.

Vladimír Růžička (Slavia): "Celý zápas byl neuvěřitelně vyrovnaný. Zatímco jsme byli lepším týmem v první třetině, Pardubice byly lepší ve druhé části a poslední třetina byla vyrovnaná. Brankáři na obou stranách předvedli skvělý výkon, Dominik Furch chytá velmi jistě a líbí se mi, že mu puk nevypadává z lapačky."

Zdeněk Venera (Pardubice): "Dnes jsme předvedli dobrý výkon. Zápas byl neuvěřitelně napínavý se spoustou šancí na obou stranách. Je škoda, že jsme nedokázali využít žádnou přesilovou hru. Nájezdy jsou potom hodně o štěstí, a to se dnes přiklonilo na stranu soupeře."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články