Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Slavia potvrdila příchody Bednáře a Svobody, Kopřiva jde do Slovanu

Praha - Hokejisté Slavie Praha vstoupí do nové sezony se starým trenérem a sportovním manažerem Vladimírem Růžičkou, který získal od nových majitelů tříletou smlouvu, a také se dvěma navrátilci. Ze Švýcarska přichází útočník Jaroslav Bednář, z Plzně brankář Adam Svoboda. Oznámili to bratři Ladislav a Richard Benýškové, zástupci společnosti OIN Gama, která na jaře získala téměř 70 procent akcií klubu.

Jaroslav Bednář (vpravo) podepsal s vedením Slavie novou smlouvu
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Slávisté vstupují do sezony s novými posilami. Ze švýcarského angažmá se vrací zpět do Prahy zkušený útočník Jaroslav Bednář, který týmu vypomáhal také v loňské sezoně během výluky v NHL. "Pro návrat rozhodla doba, kterou jsem strávil v zahraničí, a vztah s Vláďou Růžičkou. Slavia byla pro mě jediné mužstvo," prohlásil útočník, který během kariéry strávil v zahraničních klubech deset let. S mateřskou Slavií má titul z roku 2008 a o rok později vyhrál produktivitu extraligy.

Návrat do Slavie zvolil také brankář Adam Svoboda, který odchytal minulou sezonu v plzeňském dresu. Sešívaní se nově dohodli s obránci Davidem Štichem, naposledy působícím v Liberci, a Jurajem Valachem, jenž hájil barvy Komety Brno.

Nové vedení už dříve avizovalo, že počítá s Vladimírem Růžičkou, který bude i nadále plnit funkci sportovního manažera a hlavního trenéra A-týmu. V klubu má domluvenou novou tříletou smlouvu.

Tomáš Hertl se raduje z gólu
Tomáš Hertl se raduje z gólu

Hertl má platnou smlouvu

Trenér Pražanů chce, aby v kádru zůstal i talentovaný mladík a tahoun v uplynulém extraligovém ročníku Tomáš Hertl, který hrál s reprezentací na mistrovství světa ve Stockholmu. Ten se už během něj vyjádřil, že chce udělat maximum, aby si zahrál v NHL. Draftován je týmem San Jose Sharks. "Myslím si, že by mu prospělo, aby hrál v Česku ještě rok. Odchodem by ztratil kontakt hlavně s reprezentací. Ukázal, že na to má. Platnou smlouvu má a my chceme, aby hrál za nás," prohlásil Růžička.

Slavii naopak definitivně opouští brankář Miroslav Kopřiva, který bude působit ve Slovanu Bratislava. Se slovenským účastníkem Kontinentální ligy uzavřel devětadvacetiletý kladenský odchovanec roční smlouvu. Statisticky nejlepší gólman letošního play-off extraligy se vydá v Evropě na zahraniční angažmá poprvé, ale v letech 2005 až 2007 působil v zámoří na farmách Minnesoty Wild v Houstonu, Austinu a Texasu Wildcatters.

přehrát video)
Trenér Růžička o situaci kolem Tomáše Hertla

Poté, co na jaře majetkově ovládl Slavii nový vlastník, společnost OIN Gama – majoritně vlastněna bratry Richardem a Ladislavem Benýškovými –, která převzala vlastnické podíly akcionářů, mezi nimiž byli i Vladimír Růžička a Ladislav Blažek, začínají změny. "Chtěli jsme nechat hráče a realizační tým ve stávajícím režimu dokončit sezonu, aby měli potřebný klid na přípravu a náročné zápasy v play-off, nyní je ten správný čas začít se připravovat na nadcházející sezonu, kterou bychom chtěli odehrát už v naší režii," říká ke změnám předseda představenstva HC Slavia Praha a majoritní akcionář klubu Richard Benýšek.

Slavia hraje v O2 areně od roku 2004, kontrakt s největším hokejovým stánkem v Česku má do roku 2024. V současné době klub vlastní 3 subjekty, téměř 70 % akcií klubu ovládá akciová společnost OIN Gama Richarda Benýška, akcionářskou pozici v klubu posílil také Vladimír Pitter, jehož podíl se zvýšil na 30 procent. Necelé 1 procento akcií má v držení občanské sdružení SK Slavia Praha.

Zajímavé změny připravil klub i pro držitele permanentek. Kromě výrazných slev oproti běžnému nákupu vstupenek nabízí také celou řadu benefitů. Poprvé během působení v O2 areně budou moci fanoušci využít novou unikátní plastovou kartu místo balíčku vstupenek. Ve spolupráci se společností Bestsport Arena navíc získá prvních 500 předplatitelů vstupenku na vybraný koncert v O2 areně. Permanentky se budou prodávat od pátku 24. května.

"Dlouhodobým problémem Slavie byla návštěvnost v základní části. To chceme přístupem k návštěvníkům změnit. Rádi bychom, aby Slavia byla v O2 areně skutečně doma, s výraznou diváckou podporou. Změny uvnitř klubu by měly být vidět v krátkém časovém horizontu i navenek a diváci by se v O2 areně měli cítit lépe než doma u televizních obrazovek. Ta správná hokejová atmosféra se bez fanoušků vytvořit nedá. O tom jsme se přesvědčili v minulé sezoně, v rámci hned několika zcela vyprodaných zápasů extraligy, ale i KHL," vysvětlil Richard Benýšek.

Aktuální složení A-týmu HC Slavia PrahaBrankáři: Dominik Furch, Adam Svoboda Obránci: Tomáš Beňovič, Jan Dresler, Jan Holub, Petr Kadlec, Ronald Knot, Pavel Kolařík, Antonín Růžička, Petr Šenkeřík, David Štich, Juraj Valach Útočníci: Jaroslav Bednář, Tomáš Doležal, Tomáš Hertl, Petr Jelínek, Pavel Klhůfek, Lukáš Krenželok, Georgios Mavrojanidis, Tomáš Micka, Tomáš Moravec, Michal Poletín, Vladimír Růžička ml., Jakub Sklenář, Dávid Skokan, Jan Stránský, Václav Tomek, Marek Tomica, Daniel Vrdlovec, Lukáš Žejdl.

Zdroj
hc-slavia.cz, ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy