Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Sen o medaili se rozplynul v ostravském ryku, Češi skončili čtvrtí. Titul mají Američané po zlatém gólu

Až moc chtěli první bronzovou medaili, z chyb je ale soupeř srážel proměněnými úniky. Čeští parahokejisté podlehli v boji o třetí místo Korejcům 1:4 a cenný kov na domácím světovém šampionátu v Ostravě nezískali. Zlato nakonec vybojovali Američané, kteří udolali Kanaďany 3:2 v prodloužení.

Čeští parahokejisté
zdroj: ČTK autor: Pryček Vladimir

"Pocity jsou krásné, protože je to oslava našeho sportu. Plný barák, atmosféra úžasná, gratulujeme soupeři. Klukům nemám co vyčítat, my jsme na sebe navzájem hrdí, co jsme dokázali i s tím minimem, co jsme měli. Může nás teď mrzet, že nemáme stejné podmínky jako soupeř pro přípravu, trénink. Máme to, co máme, a s tím bojujeme," uvedl trenér české parahokejové reprezentace Jiří Bříza.

Medaile byla pro český tým blízko. Jenže jakoby zaplněná ostravská aréna svazovala hráčům ruce a reprezentanti se v bouřlivé atmosféře dopouštěli chyb častěji než Korejci. Zdeněk Krupička sice vykřesal naději, když snížil po polovině utkání na 1:2, náskok soupeře ale už Češi nestáhli.

Skvěle zachytal brankář Michal Vápenka, který pokryl několik brejků a další šance Koreje, na čtyři střely ale nedosáhl. Domácí hráči byli přesto povzbuzováni až do konce utkání i za rozhodnutého stavu, který nezměnila ani závěrečná power-play národního mužstva.

Finále mezi Kanadou a Spojenými státy se muselo prodlužovat za stavu 2:2. V nastavení rozhodl po chytré individuální akci Brody Roybal a dokonal tak obrat Američanů, kteří v zápase dvakrát prohrávali.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články