Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Růžička se z Chomutova vrací do Prahy, mateřskou Slavii ale vyměnil za Spartu

Sparta po neúspěšném ročníku posiluje ofenzivu, pro příští sezonu Pražané angažovali čtveřici nových útočníků v čele se zkušeným Vladimírem Růžičkou, který příchází ze sestupujícího Chomutova. Z Plzně pak posílí Spartu David Stach, ze Slovanu Bratislava slovenský reprezentant Matúš Sukel a z prvoligového Prostějova se do mateřského klubu vrací David Dvořáček.

Vladimír Růžička mladší
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

Nejvýraznější posilou by měl být třicetiletý Růžička, který v extralize odehrál 605 zápasů a v dresu Slavie získal v roce 2008 mistrovský titul.

"Obrovsky mě potěšilo, že zrovna mě Sparta oslovila. Hned to byla varianta číslo jedna. Sparta je jedním z nejtradičnějších klubů v extralize i celé Evropě. Vím, že to nebudu mít ve Spartě ze začátku lehké, chci ale fanouškům dokázat, že za Spartu mohu hrát a bojovat," uvedl Růžička.

Sportovní manažer Michal Broš věří, že se Růžička stane jedním z klíčových hráčů týmu. "Je to zkušený centr, který v extralize odehrál už dost zápasů na to, aby se od něj mohl očekávat výrazný podíl na zlepšení našeho celkového, nejen ofenzivního projevu," řekl Broš.

Aktuálním přestupům v extralize se věnoval i nový Hokej fokus podcast:

O tři roky mladší Stach má za sebou tři kompletní sezony v extralize v plzeňském dresu, teď se chce prosadit ve Spartě.

"Po Růžovi je to další kreativní útočník, který dokáže pomoci vytvořit spoluhráčům dostatek příležitostí. Má opravdu spoustu kreativních ofenzivních nápadů," uvedl Broš.

Stach je také rekordmanem první ligy, v sezoně 2015/16 nasbíral v dresu Kladna 91 kanadských bodů.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články