Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Růžička má po necelých devíti měsících zase práci. Povede druholigové Ústí nad Labem

Bývalý kouč hokejové reprezentace a olympijský vítěz z Nagana Vladimír Růžička povede Ústí nad Labem v třetí nejvyšší soutěži. Růžička trénoval naposledy extraligový Litvínov, na jehož střídačce skončil loni v říjnu.

Vladimír Růžička
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

"Ústecký Slovan pracuje ve skromných podmínkách, což mi dává v současnosti smysl. Přál bych si, aby se po sportovní i ekonomické stránce vrátil tam, kam patří," řekl Růžička.

V druhé lize, kam ústecký klub loni sestoupil, bude šedesátiletý kouč působit poprvé. "Těším se. Rád pracuji s mladými hráči, i když je potřeba mít v mužstvu zkušenost. Uvidíme, jak se bude sezona vyvíjet a jak bude nutné případně mužstvo doplnit," uvedl Růžička.

U týmu vystřídá spoluhráče ze zlatého naganského týmu Jana Čalouna, pod jehož taktovou Slovan vypadl v březnu v osmifinále play-off druhé ligy.

Růžička dovedl reprezentaci jako trenér k titulům mistra světa v letech 2005 a 2010. Dvakrát vyhrál extraligu s pražskou Slavií, pak koučoval také Chomutov, prvoligovou Kadaň, Hradec Králové a naposledy Litvínov, kde s hokejem začínal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články