Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Rusko zvládlo přestřelku se Švédskem a v EHT je stále stoprocentní

Desáté střetnutí v rámci Euro Hockey Tour v letošní sezoně, desáté vítězství. Rusové v zahajovacím duelu Českých her zdolali v pražské O2 areně 6:4 Švédy a potvrdili svou suverenitu. Dvěma brankami se blýskli Anton Burdasov a Vladislav Kameněv.

Hokejisté Ruska oslavují gól v utkání EHT se Švédskem
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Rusové rozhodli všechny tři dosavadní souboje se Švédy v sezoně EHT až v nastavení, tentokrát se dočkali plného bodového zisku. Prohrávali sice od 9. minuty, kdy pokus Pära Lindholma tečoval Oscar Lindberg, ale v čase 13:54 vyrovnal při hře čtyř proti čtyřem Igor Ožiganov. Šikovně se zbavil Jonathana Pudase a bekhendem překonal Adama Reideborna.

Po 89 sekundách druhé třetiny potrestal chybu Nilse Lundkvita na útočné modré čáře ze samostatného úniku Burdasov a za dalších 88 vteřin se v přesilové hře při vyloučení Markuse Ljungha trefil z levého kruhu přesnou střelou přes obránce Emil Galimov.

Ve 32. minutě se dostali Švédové na kontakt, když přečíslení tří na jednoho po přihrávce Jonatana Berggrena proměnil Jesper Fröden.

Ještě v závěru druhé části ovšem v další přesilové hře vrátil sborné dvoubrankový náskok střelou z pravého kruhu opět Burdasov. Ve 47. minutě navíc upravil už na 5:2 po individuální akci Kameněv.

Švédové se nicméně rychle vrátili do hry. Za 64 sekund se prosadil z dorážky Filip Hällander a za dalších 32 vteřin překonal Alexandra Samonova Pudas. Při power-play Seveřanů ale v čase 59:41 pečetil ruské vítězství do prázdné branky Kameněv.

Rusko - Švédsko 6:4 (1:1, 3:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 14. Ožiganov (Švec-Rogovoj, Kameněv), 22. Burdasov, 23. E. Galimov (Okulov, Slepyšev), 38. Burdasov (Ožiganov, Podkolzin), 47. Kameněv, 60. Kameněv – 9. O. Lindberg (P. Lindholm, Lööv), 32. Fröden (Berggren, Lööv), 48. Hällander (D. Rasmussen, M. Kempe), 49. Pudas (Pilut, Friberg). Rozhodčí: Pešina, Šindel – Lhotský, J. Svoboda (všichni ČR). Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0.

Rusko: Samonov – Jakovlev, Chafizullin, Dronov, Ožiganov, Rafikov, A. Marčenko, Naumenkov – Slepyšev, Šalunov, Okulov – Podkolzin, Kraskovskij, Burdasov - Safonov, Zernov, E. Galimov – Švec-Rogovoj, Kameněv, Timkin – Voronkov. Trenér: Valerij Bragin.

Švédsko: Reideborn – Lööv, Dahlbeck, Pudas, Pilut, N. Lundkvist, Sellgren – M. Kempe, D. Rasmussen, Hällander – Friberg, P. Lindholm, O. Lindberg – Berggren, Wingerli, Fröden – Wedin, Ljungh, E. Larsson. Trenér: Johan Garpenlöv.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články