Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Rolinek ve Spartě pokračovat nebude. Končí kvůli rodině

Praha – Hokejová Sparta je bez svého kapitána. Dosavadní lídr mužstva Tomáš Rolinek se rozhodl, že v týmu letošního semifinalisty extraligy nebude pokračovat. Důvodem neprodloužení smlouvy je fakt, že mistr světa z roku 2010 chce být kvůli rodině blíž domovu.

Tomáš Rolinek v objetí s Filipem Novotným
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

"Moc mě to mrzí, jelikož ve Spartě jsem byl po všech stránkách maximálně spokojený," uvedl Rolinek, který za Spartu nastupoval dvě sezony. V obou ročnících s pražským týmem vypadl v semifinále play-off extraligy.

"Po sportovní a finanční stránce nemám důvod ve Spartě nepokračovat. Řešil jsem nabídku na prodloužení, která mi vyhovovala. Ale rozhodl jsem se ukončit angažmá ve Spartě s ohledem na rodinu, která je u mě na prvním místě. Chci být častěji s manželkou a svými třemi dětmi," řekl pětatřicetiletý útočník, který má ve sbírce kompletní sadu medailí z MS.

Rolinek by se mohl vrátit do týmu Pardubic, za který hrál naposledy v ročníku 2012/13 poté, co skončil v KHL. Před více než čtyřletým působením v Magnitogorsku a Ufě s Pardubicemi vybojoval extraligový titul v roce 2005 a dvě stříbra.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články